Víťaznú šnúru Brazílie ukončil vlastný gól Daniho Alvesa

NETKY.SK • 15 August 2013, 10:57 • 2 min
Víťaznú šnúru Brazílie ukončil vlastný gól Daniho Alvesa

BAZILEJ - Futbalová reprezentácia Brazílie v stredajšom medzištátnom prípravnom zápase so Švajčiarskom prišla o šnúru jedenástich duelov bez prehry.

slovakia

left justify in out

O jej prerušenie sa paradoxne postaral hráč z vlastných radov Dani Alves. Obranca FC Barcelona si dal vlastný gól, ktorý rozhodol o najtesnejšom víťazstve Švajčiarov v Bazileji 1:0. Päťnásobní svetoví šampióni naposledy prehrali ešte začiatkom tohto roka, 6. februára nestačili v medzištátnom prípravnom meraní síl na Angličanov (1:2). Nasledovala obdivuhodná, no pri Brazílii nie nezvyčajná séria vrcholiaca šiestimi víťaznými stretnutiami po sebe. Zásluhou nej sa Brazília stala víťazom Pohára konfederácií FIFA.

"Výsledok pre mňa nie je prekvapujúci, zatiaľ nie sme v požadovanej forme a kvalitný súper má za sebou dobrú predsezónnu prípravu. V tomto nešťastnom augustovom termíne je takmer nemožné podať zodpovedný výkon. Myslím si, že Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) ho na budúci rok odstráni z kalendára," posťažoval sa tréner "kanárikov" Luiz Felipe Scolari a na margo samotného zápasu u Helvétov sa vyjadril: "Chceli sme zvíťaziť. Mali sme na to aj dostatok šancí. Sme sklamaní z prehry, ale do budúcoročných majstrovstiev sveta zostáva ešte veľa času a práve tie sú pre nás prioritou." 

Naopak, spokojnosť s výsledkom prejavil nemecký kouč Švajčiarov Ottmar Hitzfeld. "Každá výhra je dobrá, dodá vám sebadôveru. Tá sa nám zíde pred dôležitým kvalifikačným zápasom s Islandom. V ňom potrebujeme získať tri body," vyhlásil Hitzfeld, ktorého zverenci ťahajú šnúru desiatich stretnutí bez prehry. Naposledy boli neúspešní vlani v máji, keď v prípravnom stretnutí boli nad ich sily Rumuni. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies