Víťaznému Liuzzimu zhorelo v druhej jazde auto

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 13:30 • 2 min
Víťaznému Liuzzimu zhorelo v druhej jazde auto

ORECHOVÁ POTÔŇ – Na víkendovom podujatí seriálu SuperStars dominoval taliansky jazdec Vitantonio Liuzzi, ktorý vyhral kvalifikáciu a suverénnym spôsobom aj prvý nedeľný pretek. V úvode druhého závodu však lídrovi podujatia nečakane vyhorel jeho Mercedes AMG priamo na trati.

slovakia

left justify in out

Pod spoločným názvom SuperStars World sa na našom profesionálnom okruhu konali prvý krát preteky seriálov GT Sprint International a Superstars International. V sobotňajších kvalifikáciách GTSI sa presadili Slováci Andrej Studenič a Patrik Tkáč na Ferrari 458 a bývalý pilot F1 Vitantonio Liuzzi na Mercedese C63 AMG zase dominoval v seriáli SIS.

Sobotňajšie kvalifikácie poznačili aj dve vážnejšie nehody, z ktorých však jazdci vyviazli bez akýchkoľvek zranení. Najhoršie obstál Mario Cordoni na Ferrari 458, ktorý nezvládol druhú, najrýchlejšiu, zákrutu na okruhu a čelne vrazil do bariéry. Najrýchlejší čas A. Studeniča v kategórii GTS mal hodnotu 2 min. 3,175s. Pre porovnanie, V. Luizzi vyhral s časom 2 min. 9,552s.

Priebežný líder šampionátu Thomas Biagi jazdiaci na Mercedese AMG C63 štartoval v nedeľu až zo 6. priečky, ale prebojoval sa až na konečné druhé miesto. To obhájil aj v druhom závode, kde pred ním skončil jeho najväčší rival Giovanni Berton. Sympatický V. Liuzzi, ktorý má v kariére za sebou aj 80 štartov vo Formule 1, z druhého závodu odstúpil po nepríjemne vyzerajúcom požiari na svojom Mercedese. Jazdcovi sa, našťastie, nič nestalo. Na treťom mieste doviezol svoje Audi RS5 bývalý jazdec F1 Gianni Morbidelli, ktorý sa v prvej jazde trápil s technickými problémami. Napokon však dosiahol na druhé pódium v tejto sezóne, pričom štartoval až z neuveriteľného 13. miesta.

Svojou účasťou obohatili podujatie aj dvaja skúsení veteráni našich okruhov: Miroslav Konôpka a Rudolf Machánek na Porsche 997 GT3 RSR vyhrali kategóriu GTS open.

V sprievodných pretekoch GTSI vyhrali prvý pretek Antti Buri a Thomas Schoffler jazdiaci na Audi R8 LMS GT3 pred slovenskými jazdcami Patrik Tkáč a Andrej Studenič na Ferrari 458 Italia GT3. Tretí skončili Roberto Del Castello a Piero Necchi na Chevrolete Corvette Z06R. V druhej jazde zvíťazil Glauco Solieri na Porsche 911 pred Andrejom Studeničom a dvojicou Michael Vorba (ČR) a Ľubomír Jakubík (SR).

Race 1 Superstars International Series:
1. Vitantonio Liuzzi /Mercedes/
2. Thomas Biagi /Mercedes/
3. Giovanni Berton /BMW/

Race 2 Superstars Series
1. Berton /BMW/
2. Biagi /Mercedes/
3. Morbidelli /Audi/ 

Pozrite si aj krátke zábery požiaru na Liuzziho Mercedese a našu prvú fotogalériu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies