Víťazná domáca premiéra sparťana Zahustela: Klobúk dole pred tímom

NETKY.SK • 19 Február 2016, 10:39 • 2 min
Víťazná domáca premiéra sparťana Zahustela: Klobúk dole pred tímom

PRAHA - Futbalisti pražskej Sparty zvíťazili v prvom 16-finálovom súboji Európskej ligy UEFA 2015/2016 nad ruským tímom FK Krasnodar 1:0. Pred odvetou, ktorá je na programe 25. februára na pôde ich súpera, môžu reálne pomýšľať na postup.

slovakia

left justify in out

Stredopoliar "rudých" Ondřej Zahustel patril medzi najlepších aktérov štvrtkového duelu. Hráč, ktorý prišiel do Sparty v zimnom prestupovom období z FK Mladá Boleslav, si víťaznú premiéru na Letnej naplno užíval. "Prvýkrát som hral na Letnej v sparťanskom drese. Prišlo nás podporiť veľa ľudí, bolo to veľmi pekné a som rád, že sme to všetci zvládli. Myslím si, že sme predviedli dobrý výkon, boli sme lepším tímom a uhrali sme nádejný výsledok. Berieme ho. Samozrejme, 2:0 by bolo krajšie, ale buďme pokorní. Musíme byť spokojní," citoval Zahustela portál idnes.cz.

 

O víťazstve Sparty rozhodol mladý útočník Lukáš Juliš, ktorý si v 64. minúte nabehol na Dočkalov center na zadnú žrď a rozjasal tribúny. "Vyleteli sme na súpera a vydržali sme to. Počas zápasu síce boli pasáže, keď Krasnodar viac držal loptu, ale do ničoho sme hostí nepustili. Dávam dole klobúk pred výkonom celého mužstva. Ešte to chce zvládnuť odvetu v podobnom štýle, ale vieme, že v Rusku to bude oveľa ťažšie. Krasnodar bude hrať inak," dodal Zahustel po zápase s ruským tímom, ktorý pre jeho hravý a kombinačný herný štýl prezývajú "ruská Barcelona". Na vlastnej koži sa o sile Krasnodaru mohol v tejto sezóne presvedčiť aj bratislavský Slovan, ktorý na neho nestačil v 3. predkole EL.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies