Víťazná aplikácia uľahčí život pacientom aj lekárom

NETKY.SK • 27 November 2017, 07:20 • 2 min
Víťazná aplikácia uľahčí život pacientom aj lekárom

KOŠICE - Počas víkendu sa v Košiciach konal tretí ročník podujatia T-Systems Hackathon.

slovakia

left justify in out

V priestoroch univerzitnej knižnice sa stretlo 303 súťažiacich - programátorov, analytikov, dizajnérov a podporných funkcií. Tri tímy, ktorým sa podarilo prísť s najlepším riešením zadanej úlohy, si odniesli okrem skúsenosti aj finančnú odmenu. Toto košické podujatie je jedným z najväčších svojho druhu v strednej Európe.

 

Úlohou súťažiacich bolo vytvorenie inovatívneho IT riešenia na tému „Hack your life” - Zlepši svoj život, pričom vytvorená aplikácia by mala pomôcť užívateľom riešiť ich každodenné problémy. Účastníci mali na tvorbu funkčnej aplikácie iba 24 hodín.

"V našom štvorčlennom tíme pracujeme na aplikácii, ktorá robí rozhodnutia za užívateľa a dokáže odpovedať na akékoľvek otázky. Aj keď sme už veľmi vyčerpaní, keďže sme už viac ako 30 hodín nespali, je super vyskúšať si pracovať v takýchto náročných podmienkach," povedala študentka informatiky v Košiciach Simona Čisárová.

 

So splnením úlohy pomáhalo súťažiacim 25 mentorov z oblasti informačných a komunikačných technológií či marketingu. Jedným z nich je aj Pavol Grubaľ, ktorý v bežnom živote pracuje ako consulting expert. "Toto podujatie považujem za veľmi vydarené. Veľmi sa teším, keď vidím, ako sa na jednej akcii stretnú profesionáli aj študenti a môžu si vyskúšať pracovať na konkrétnom zadaní s deadlinom," hovorí Grubaľ.

 

"Cieľom našej aplikácie je pomôcť pacientom s rezerváciou voľného termínu u lekára a zároveň uľahčiť prácu personálu, ktorý nie je vyrušovaný počas práce v ordinácii," popísal víťazný projekt člen tímu Vincent Horváth.

 

"Ako porota sme boli príjemne prekvapení z úrovne projektov. Riešenie, ktoré vyhralo, spĺňalo všetky zadané kritériá. Aplikácia je použiteľná pre bežných užívateľov a zaujímavo dizajnovo spracovaná," zhodnotil predseda poroty, investičný manažér Slavomír Hruška.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies