Víťazmi stíhacích pretekov mužov sú Holanďania, vytvorili nový rekord

NETKY.SK • 22 Február 2014, 17:12 • 2 min
Víťazmi stíhacích pretekov mužov sú Holanďania, vytvorili nový rekord

SOČI - Olympijské zlato v stíhacích pretekoch žien získali aj holandské rýchlokorčuliarky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Olympijskými víťazmi stíhacích pretekov mužov sa v sobotu stali rýchlokorčuliari Holandska, ktorí časom 3:37,71 minúty vytvorili i nový olympijský rekord. V Adler aréne triumfovali pred Kórejčanmi a Poliakmi.

Holanďania v mužskej časti získali v Soči trinásť medailí, piatu zlatú a jednoznačne dominovali pred zvyškom sveta. "Oranjes" celkovo zaknihovali 22 z 33 kovov.

Olympijské zlato v stíhacích pretekoch žien získali v sobotu aj rýchlokorčuliarky Holandska, ktoré vylepšili i svoj olympijský rekord a stanovili ho na 2:58,05 minúty. V Adler aréne na striebornú pozíciu odsunuli Poľky, bronzové medaily ukoristili Rusky.

Holanďanky ešte v zložení Jorien ter Morsová, Lotte van Beeková, Ireen Wüstová už vo štvrťfinále časom 2:58,61 minúty vytvorili nový olympijský rekord. Ten v pozmenenej zostave Marrit Leenstraová, Jorien ter Morsová, Ireen Wüstová v semifinále ešte vylepšili o 0,18 sekundy (2:58,43). Vo finále sa prekonali o ďalších 0,38 sekundy. Ženy zaknihovali v Rusku už desiatu medailu, tretiu zlatú.

Poľky striebrom skompletizovali zbierku kovov v Soči, keď pred nimi získali rovnako v stíhacích pretekoch bronz muži. Zlato získal na 1500 m vzdialenosti Zbigniew Bródka. Rusky rovnako zaknihovali tretiu medailu po striebre Oľgy Fatkulinovej (500 m) a bronze Oľgy Grafovej (3000 m) tak pridali druhú bronzovú medailu.

Holandská výprava získala v Rusku celkovo 23 z 36 medailí (8-7-8), najviac zo všetkých ZOH, predtým získala jedenásť v Nagane 1998. Znova vylepšila i svoje postavenie v historických tabuľkách - 105 medailí (35-36-34).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies