Víťazmi primárok v Arizone sú Trump a Clintonová

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 06:42 • 2 min
Víťazmi primárok v Arizone sú Trump a Clintonová

WASHINGTON - Víťazkou utorňajších primárok Demokratickej strany v americkom štáte Arizona sa stala bývalá prvá dáma Hillary Clintonová. Po sčítaní približne 80 percent hlasov o tom dnes informovala spravodajská televízia CNN.

slovakia

left justify in out

Bývalá prvá dáma a ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová získala v arizonských primárkach takmer 61 percent hlasov a porazila tak svojho jediného súpera v boji o nomináciu Demokratickej strany pred novembrovými prezidentskými voľbami Bernieho Sandersa, ktorý získal približne 36 percent hlasov.

 

 

Víťazom utorňajších republikánskych primárok v americkom štáte Arizona sa stal miliardár Donald Trump. Po sčítaní približne 47 percent hlasov o tom dnes informovala spravodajská televízia CNN.

 

Republikánski voliči v Arizone dali Trumpovi približne 47 percent hlasov, zatiaľ čo jeho najväčší rival v súboji o nomináciu pred novembrovými prezidentskými voľbami texaský senátor Ted Cruz získal zatiaľ len približne 21 percent hlasov.

 

Tretí republikánsky kandidát a guvernér štátu Ohio John Kasich dostal v Arizone len čosi vyše 10 percent hlasov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies