Víťazka SuperStar Sabina Křováková vydá album v rekordne krátkom čase

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 13:01 • 2 min
Víťazka SuperStar Sabina Křováková vydá album v rekordne krátkom čase

BRATISLAVA - Hneď po skončení súťaže Sabina zamierila do štúdia Creative Music House v Bratislave, aby nahrala a v rekordne krátkom čase vydala album, ktorý vychádza už necelý týždeň po Grandfinále.

slovakia

left justify in out

Album je zložený hlavne z piesní, ktorými sa Sabina Křováková prezentovala počas televíznych prenosov a ktoré jej vyniesli titul Česko Slovenská SuperStar 2013. Priaznivci speváčky sa môžu tešiť na jej interpretácie  hitov What's Up, One of Us alebo Bitch. Pochopiteľne nechýba ani vrcholové číslo z Grandfinále, skladba Cry Baby od Janis Joplin, ktorou Sabina zapôsobila na porotu aj divákov v sále a pri televíznych obrazovkách. Na bratislavských Kramároch sa nahrávalo na plné obrátky. Všetko išlo podľa plánov, aby sa už vo štvrtok večer (6. 6.) mohlo nové CD pokrstiť na párty SuperStar v centre Prahy.

Rodáčka z českého Děčína Sabina Křováková (*24. 1. 1992) dosiahla v nedeľu 2. júna svoj prvý veľký životný úspech, keď vyhrala Česko Slovenskú SuperStar 2013, vo finále vyhrala nad Štefanom Pčelárom z Nitry. Toto víťazstvo jej možno zmenilo doterajší život. „Určite to neberiem tak, že sa mi v nedeľu zmenil život. Dôležité je, čo bude po súťaži, pretože veľa ľudí, ktorí túto súťaž vyhrali, nie je o nich dnes počuť. Teraz je to na mne, aké budem mať šťastie, akí ľudia budú okolo mňa, aké budem mať pesničky. Dôležité je, čo bude teraz po súťaži, kam sa vydám, či sa budem alebo nebudem páčiť. Určite som rada, že sa to tak stalo,“ povedala Sabina pre TASR, „Vždy som chcela robiť hudbu, spievala som s kapelou, koncertovali sme a veľmi ma to bavilo. Som rada, že som sa prihlásila, pretože tá súťaž mi veľmi pomohla a rýchlo ma posunula.“ Zároveň dodala, že „snažím sa mať v hudbe rozhľad a počúvať trocha zo všetkého, ale radšej mám tvrdšiu rockovú hudbu, rock aj punkrock. Skladám si vlastné pesničky a chcela by som čo najskôr prísť aj s vlastným autorským albumom.“

Sabina študuje na Univerzite Jána Evangelistu Purkyně v Ústí nad Labem odbor Popularizácia hudby a organizácia hudobného života. V roku 2009 nahrala album Co řekl kocour Sabině. Študuje druhý ročník a na univerzite chce pokračovať. Štúdium ani neprerušovala, pretože nepredpokladala, že sa v súťaži dostane tak ďaleko. Teraz bude doháňať celý semester. Z výhry si chce najprv kúpiť dobrú gitaru. Sabina myslí aj na Štefana Pčelára, s ktorým sa dostali do finále, chce mu finančne prispieť na vydanie albumu aj nakrútenie videoklipu. V rovnaký deň ako vyšiel album Sabiny, vychádza aj cédečko druhého finalistu Štefana Itcha Pčelára. Ponúka takmer všetky  piesne z televíznych vystúpení, medzi nimi Impossible od Jamesa Arthura, Hollywood Hills od kapely Sunrise Avenue, aj oba hity skupiny Coldplay. Nemôže chýbať ani energická Dance With Somebody od Mando Diao, ktorú si Štefan sám vybral pre Grandfinále 2. júna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies