Víťazi v pílení dreva sa dostali do Knihy slovenských rekordov

NETKY.SK • 16 August 2016, 08:25 • 2 min
Víťazi v pílení dreva sa dostali do Knihy slovenských rekordov

BALÁŽE – Obec Baláže v okrese Banská Bystrica sa po víkende dostala do Knihy slovenských rekordov vo svojej tradičnej súťaži v pílení dreva.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia Balážov oslávili v sobotu 13. augusta v poradí už 10. ročník Dňa obce. Neoddeliteľnou súčasťou tohto podujatia, ktoré otvoril starosta Jozef Chaban, bola súťaž v pílení dreva. Súťažilo 17 dvojíc, z toho sedem v kategórii žien a desať v kategórii mužov.

 

"Najskôr sa s drevom popasovali ženské dvojice. Rámovou pílou pílili metrovicu z mäkkého dreva s priemerom 15 centimetrov. V konkurencii pilčíčiek z Balážov, Seliec, Zvolena, ale i Čadce si najlepšie počínali Želmíra Patrášová a Anna Strečková zo Seliec, ktoré dosiahli čas 17,91 sekundy. Muži z Balážov, neďalekých Podkoníc, Priechodu a Banskej Bystrice pílili tzv. dvojchlapovou pílou - bruchačkou metrovicu s priemerom 25 centimetrov. Víťazmi 10. ročníka súťaže v pílení dreva sa stali Ján Majerík a Ján Krnáč z Priechodu. Metrovicu prepílili za neuveriteľných 16,31 sekundy," informoval obecný úrad.

 

Tento rok bola súťaž v pílení dreva výnimočná tým, že sa ňou Baláže uchádzali o zápis do Knihy slovenských rekordov. Svoju žiadosť oficiálne zaregistrovali a dozeral na to komisár slovenských rekordov. Keďže všetky podmienky boli splnené, víťazné tímy žien a mužov sa pričinili o nové zápisy v Knihe slovenských rekordov - Najrýchlejší pilčíci - ženy a muži. Certifikáty za Knihu slovenských rekordov odovzdala starostovi a víťazom súťaže Janka Nékyová. Jednou z cien bol aj vyhliadkový let vrtuľníkom.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona