Víťazi 18. ročníka ankety Vojenský čin roka sú známi

NETKY.SK • 22 Jún 2015, 15:27 • 2 min
Víťazi 18. ročníka ankety Vojenský čin roka sú známi

BRATISLAVA - Rezort obrany vyhlásil laureátov 18. ročníka ankety Vojenský čin roka. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Balleková.

slovakia

left justify in out

V kategórii "záchrana života" si ocenenie prevzal Ján Bujňák za pomoc zranenému, ktorého zasiahol počas pohrebu blesk. Poskytol mu prvú predlekársku pomoc, čím mu zachránil život. Príslušníci Ženijného práporu Sereď sa za pomoc Domovu sociálnych služieb pre deti a dospelých Šoporňa - Štrkovec stali laureátmi v kategórii "pomoc verejnosti". Cenu v mene práporu prevzala Ľubica Falťanová. Za dlhoročnú spoluprácu s rezortom obrany pri propagácii vojenskej histórie si v kategórií "priateľ armády" prevzal ocenenie riaditeľ Múzea Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici Stanislav Mičev. Špeciálne ocenenie v podobe pamätnej medaily ministra obrany 3. stupňa si z 18. ročníka ankety odniesla redaktorka TV JOJ Veronika Tóthová, autorka dokumentu, ktorý je unikátnou rekonštrukciou atentátu na zastupujúceho ríšskeho protektora Reinharda Heydricha. Cenu jej ministerstvo obrany udelilo za rozvoj vojenskej osvety a tradícií v audiovizuálnej tvorbe.

 

"Dnes sme tu mali možnosť vidieť príbehy, v ktorých bolo veľa ľudskosti a mňa teší, že vojaci aj takýmto spôsobom dokazujú, že sú tu pre občanov Slovenskej republiky," povedal minister obrany Martin Glváč. ,,Vojaci totiž nie sú vycvičení len k tomu, aby ničili, ale aj k tomu, aby pomáhali, či už našim občanom, alebo v zahraničných operáciách. Je to to, čo my vojakom vštepujeme a očakávame od nich," dodal Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Milan Maxim. 

 

Anketu Vojenský čin roka iniciovala pred 18 rokmi redakcia armádneho vysielania Slovenského rozhlasu. Jej cieľom je spoločensky a morálne oceniť ľudí, ktorí niekomu nezištne pomohli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies