Víťaz ZOH spomína: Brali sme so sebou litre vodky

NETKY.SK • 18 Február 2015, 12:40 • 2 min
Víťaz ZOH spomína: Brali sme so sebou litre vodky

VARŠAVA - Zlatý olympijský medailista v skokoch na lyžiach zo ZOH v japonskom Sappore 1972 Wojciech Fortuna priznal, že spoločníkmi skokanov v jeho ére boli neraz litre vodky, atraktívne dievčatá a zábava až do rána.

slovakia

left justify in out

"Najvýznamnejším podujatím sezóny 1973/74 boli majstrovstvá sveta vo švédskom Falune. Fortuna ako olympijský víťaz mal istú miestenku. Členovia kádra brali do Švédska každý niekoľko litrov vodky, aby ju tam predali. Do Škandinávie bolo v tom čase možné priviezť len dve fľaše na osobu. Samotný Fortuna mal štyri, dve vo vaku a dve za opaskom nohavíc," píše autor knihy "Wojciech Fortuna - skok do pekla" a redaktor denníka Przeglad Sportowy Leszek Blazynski.


"Letel som do Švédska dobre pripravený. Bol som vo forme a jedným z favoritov. Deň pred pretekmi som však veľmi pil. Namiesto toho, aby som sedel vo svojej izbe a oddychoval, išiel som za Adamom Krzysztofiakom. Bolo tam veľa alkoholu, dievčat a zábava až do rána. Vtedy som sa správal ako hlupák, na druhý deň som mal poriadnu ´opicu´. Na strednom mostíku som skončil na 29., na veľkom dokonca na 37. mieste," zaspomínal si Fortuna po rokoch na preteky vo Falune.


Ako je známe, minulý rok na ZOH v Soči ho v skokoch na lyžiach napodobnil taktiež rodák zo Zakopaného Kamil Stoch, ktorý pridal ešte o jedno zlato navyše. Informácie pochádzajú z portálu www.katowickisport.pl.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies