Víťaz Giro d´Italia Di Luca s doživotným dištancom

NETKY.SK • 5 December 2013, 18:07 • 2 min
Víťaz Giro d´Italia Di Luca s doživotným dištancom

RÍM - Taliansky cyklista Danilo Di Luca dostal takisto ako Lance Armstrong športové doživotie. Bývalý víťaz pretekov Giro d´Italia si doživotný zákaz činnosti vyslúžil za tretie dopingové previnenie. Verdikt o dištanci vyriekol vo štvrtok antidopingový tribunál Talianskeho olympijského výboru (CONI).

slovakia

left justify in out

Di Luca mal pozitívny nález na erytropoetín (EPO) pred tohtoročnými pretekmi Giro d'Italia. Neohlásená kontrola zastihla 37-ročného jazdca päť dní pred štartom podujatia.

Talian sa proti pravidlám o dopingu previnil už tretí raz v kariére. V roku 2007, keď vyhral Giro d'Italia, dostal trojmesačný dištanc za návštevu u potrestaného lekára. O dva roky neskôr mu počas Gira našli v tele zakázané látky a vďaka spolupráci pauzoval iba deväť mesiacov. Z tohtoročnej edície ho vylúčili až tesne pred koncom pretekov, patrilo mu vtedy 26. miesto v celkovom poradí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies