Víťaz APN Pobrežie Slonoviny je bez trénera, Renard skončil

NETKY.SK • 23 Máj 2015, 07:12 • 2 min
Víťaz APN Pobrežie Slonoviny je bez trénera, Renard skončil

ABIDJAN - Futbalová reprezentácia Pobrežia Sloviny je bez trénera. Doterajší kormidelník Herve Renard, ktorý priviedol vo februári tím k prvenstvu na Africkom pohári národov, skončil vo svojej funkcii.

slovakia

left justify in out

Vedenie národnej federácie v piatok oznámilo, že sa s Renardom dohodli na ukončení zmluvy. Francúzovo meno pritom v uplynulom čase médiá spájali s klubom OSC Lille, kde by mal na lavičke vystriedať Reneho Girarda. Ten opustí účastníka francúzskej Ligue 1 po sezóne.

 

Renarda vymenovali za trénera Pobrežia Slonoviny vlani v júli a triumfom na APN 2015 sa mu podarilo ukončiť dlhé čakanie západoafrického národa na trofej. Pre "slony" je to druhý kontinentálny titul, no prvý za uplynulých 23 rokov. Takisto pre Renarda to bolo druhé víťazstvo na podujatí, keďže z toho premiérového sa tešil v roku 2012 so Zambiou. Informovala agentúra AP.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies