Vitalik Buterin je proti vyhláseniu vojny baníkom Ethash ASIC

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 10:19 • 2 min
Vitalik Buterin je proti vyhláseniu vojny baníkom Ethash ASIC

Tvorca Etherea vyjadril svoj nesúhlas s návrhom, ktorého cieľom je poskytnúť ťažiarom Ethash ASIC nezlučiteľnosť s druhou najväčšou sieťou na kryptomeny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ethereum Improent Proposal 958 (EIP 958), ktorý publikoval vývojár spoločnosti Ethereum Piper Merriam, bol predmetom diskusie o obozretnosti vyraďovania novo ohlásených baníkov Ethereum ASIC prostredníctvom algoritmu Ethash.

 

Program EIP 958 bol zaradený do programu najnovšieho stretnutia vývojárov jadra Ethereum, ktorý sa uskutočnil v piatok a vysielal sa na YouTube.

 

Návrh je mimoriadne obľúbený v komunite Ethereum. Na stretnutí však kľúčoví vývojári spoločnosti Ethereum uviedli, že váhajú prijať takú monumentálnu a potenciálne chaotickú zmenu a to najmä vzhľadom na to, že dlhodobý plán šifrovania zahŕňa prechody od ťažby a dokladu o kontrole (PoS) konsenzuálny algoritmus.

 

Berúc na vedomie, že inzerované špecifikácie Bitmain Antminera E3 predstavovali faktor účinnosti približne 250% oproti konvenčnej ťažbe Ethereum založenej na GPU. Vitalik Buterin uviedol, že zložitosť spojená s vedením vojny na ASIC nie je v súčasnosti opodstatnená.

 

„Získanie všetkého na upgrade je pravdepodobne pomerne chaotické. Takže sa v tomto momente osobne výraznejšie opieram o to, aby som nekonal,“ povedal.

 

„Najhorší scenár je v zásade taký, že bitmain kontroluje veľmi veľkú časť siete Ethereum. Toto nie je Bitcoin, nie? Ťažiari tu nie sú pod kontrolou. Ak príde deň, kedy budú mať väčšinovú hashovú energiu a pokúsia sa ju použiť na nezákonné veci, potom sa v podstate len urýchli vývoj Caspera.“

 

Vývojári zistili, že môžu pokračovať v boji proti rozvoju ťažiarov Ethash ASIC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies