Vitalija Klička uviedli do Siene slávy

NETKY.SK • 11 Jún 2018, 08:37 • 2 min
Vitalija Klička uviedli do Siene slávy

Canastota - Ukrajinského boxera Vitalija Klička v nedeľu slávnostne uviedli do Medzinárodnej boxerskej siene slávy. Do prestížnej spoločnosti sa dostali aj nemecký promotér Klaus-Peter Kohl spolu s komentátormi Stevem Albertom a Jimom Grayom. Ocenili aj Sida Terrisa, ringového rozhodcu Johnnyho Addiea a promotéra Lorraineho Chargina, všetkých troch in memoriam.

slovakia

left justify in out

Kličko zvolili do siene slávy vlani v decembri, tri roky po tom, ako sa rozhodol opäť vstúpiť do politiky v rodnej Ukrajine. "Nie je to realita, je to sen," uviedol Kličko na slávnostnej ceremónii v Canastote. "Nikdy som neočakával, že budem v sieni slávy a že sa jedného dňa stanem svetovým šampiónom v USA. Som hrdý, že som v spoločnosti takých boxerských legiend, ako je napríklad Muhammad Ali," citovala ho agentúra AP.

 

Vitalij Kličko má v zbierke trofejí aj olympijské zlato z roku 1996 z Atlanty v hmotnostnej kategórii do 91 kg. V profiringu odboxoval 69 zápasov, 64 z nich vyhral, v 53 dueloch súpera zložil pred limitom. Dlhé roky bol držiteľom majstrovských opaskov všetkých boxerských organizácií IBF, WBA, WBO a IBO.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies