Vitalij Kličko pre zranenie ruky nenastúpi proti Stivernovi

NETKY.SK • 14 August 2013, 17:09 • 2 min
Vitalij Kličko pre zranenie ruky nenastúpi proti Stivernovi

BERLÍN - Majster sveta v boxe ťažkej váhy Vitalij Kličko musel odstúpiť pre zranenie pravej ruky z pripravovaného súboja s Kanaďanom Bermanom Stivernom, v ktorom mal obhajovať titul šampióna organizácie WBC.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťdvaročný Ukrajinec, ktorý majstrovský opasok WBC drží od októbra 2008, by sa mohol s kanadským vyzývateľom stretnúť až v závere tohto kalendárneho roka. Pôvodne sa mal súboj konať v jesenných mesiacoch. "Šampión nám oznámil, že nebude pripravený načas na duel so Stivernom," uvádza sa v stanovisku WBC. Kličko naposledy boxoval v septembri 2012, keď v štyroch kolách knoukautoval Nemca Manuela Charra. V profesionálnom ringu vyhral 45 zo 47 súbojov.

O vzniknutej situácii bude teraz diskutovať Rada riaditeľov WBC. Vitalijovi Kličkovi môžu odobrať aj titul majstra sveta. Kanaďan Stiverne si právo vyzvať Ukrajinca vybojoval v apríli víťazstvom nad Chrisom Arreolom. Kličkov mladší brat Vladimir je držiteľom majstrovského opasku organizácii IBF, WBA, WBO a IBO. V Moskve ho 5. októbra čaká duel s Alexandrom Povetkinom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies