Vitalij Kličko obhájil titul, Charra zastavila v 4. kole tržná rana

NETKY.SK • 10 September 2012, 06:54 • 2 min
Vitalij Kličko obhájil titul, Charra zastavila v 4. kole tržná rana

Vitalij Kličko obhájil titul, Charra zastavila v 4. kole tržná rana - Ostatné športy Ukrajinský profiboxer Vitalij Kličko obhájil deviaty raz v rade svoj titul organizácie WBC v najťažšej hmotnostnej kategórii, keď v sobotu v Moskve zdolal Nemca Manuela C

slovakia

left justify in out

img

Ukrajinský profiboxer Vitalij Kličko obhájil deviaty raz v rade svoj titul organizácie WBC v najťažšej hmotnostnej kategórii, keď v sobotu v Moskve zdolal Nemca Manuela Charra technickým knokautom v 4. kole a pripravil mu tak prvú prehru v kariére.
      V prvom kole boli diváci svedkami jasnej prevahy zo strany favorizovaného Klička, keď sa ľahší a nižší Charr nedostal prakticky k žiadnemu nebezpečnému úderu. V závere druhého kola išiel pästiar s libanonskými koreňmi prvýkrát do počítania, keďže však nešlo o žiadny ťažký úder, do tretej trojminútovky vstúpil bez väčších problémov. Charr s pribúdajúcim časom zvyšoval svoju aktivitu, no Kličko mu v 4. kole jedným z úderov spôsobil tržnú ranu v blízkosti oka a nemeckého pästiara zaliala krv. Ringový rozhodca po niekoľkých sekundách prerušil duel a po konzultácii s lekárom ukončil zápas v prospech Klička. Charr tento verdikt neuniesol, nervózne sa dožadoval pokračovania, kopol do povrazov, no po pár minútach vychladol, zagratuloval víťazovi a obaja sa rozišli v priateľskom duchu. "Žiaľ, zápas nemohol pokračovať z dôvodu Manuelovho zranenia. Je to však odvážny chlapec s veľkým srdcom," vyhlásil Kličko.
      Starší z bratskej dvojice Kličkovcov si vylepšil svoju bilanciu v profiringu na 45 víťazstiev (z toho 41 KO), okrem toho má na konte dve prehry. Dvadsaťsedemročný Charr si po predchádzajúcich 21 víťazstvách (11 KO) pripísal do štatistík prvú prehru. "Chcel som zaútočiť v druhej polovici zápasu, taký bol môj plán," skonštatoval Charr.
      Pred samotným zápasom médiá špekulovali o možnosti, že 41-ročný Kličko ukončí v dueli s Charrom svoju bohatú boxerskú kariéru a definitívne presedlá na politickú dráhu. Po zápase však nedošlo k žiadnemu podobnému vyhláseniu a je preto možné, že sa postaví do ringu aj po ukrajinských parlamentných voľbách, ktoré sa uskutočnia 28. októbra. "Nič nie je nemožné. Zatiaľ neviem, čo bude," dodal Kličko.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies