Vitalij Kličko možno nebude môcť kandidovať za prezidenta

NETKY.SK • 13 Január 2014, 18:47 • 2 min
Vitalij Kličko možno nebude môcť kandidovať za prezidenta

KYJEV – Ukrajinský Najvyšší administratívny súd v pondelok zamietol žiadosť lídra ukrajinskej opozície Vitalija Klička o zrušenie zmien zákona, ktoré by mu mohli znemožniť účasť na prezidentských voľbách.

slovakia

left justify in out

Ruské tlačové agentúry informujú, že ide o nový daňový zákon, ktorý okrem iného stanovuje, že osoba, ktorá nemá trvalé bydlisko na Ukrajine, sa nedá považovať za občana tejto krajiny. Podľa tohto paragrafu by volebná komisia nemusela Klička zaregistrovať ako kandidáta na prezidenta.

Novelizovaný daňový zákon prijal ukrajinský parlament 24. októbra a prezident Viktor Janukovyč ho podpísal o dva týždne neskôr. Kličko má trvalé bydlisko v Nemecku a tam aj platí dane, čo by mu podľa novej legislatívy mohlo znemožniť kandidatúru vo voľbách, ktoré sa budú konať začiatkom budúceho roku. Bývalého boxerského šampióna pritom považujú za jedného z favoritov. Opozícia tvrdí, že zákon je namierený proti neželaným kandidátom vo voľbách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies