Višňovský verí, že Stanley Cup opäť zavíta na Slovensko

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 11:25 • 2 min
Višňovský verí, že Stanley Cup opäť zavíta na Slovensko

BRATISLAVA - Hokejový obranca Ľubomír Višňovský síce už ukončil aktívnu hráčsku kariéru a v zámorskej NHL v tejto sezóne už absentoval, stále pozorne sleduje dianie v profilige.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdeväťročný rodák z Topoľčian mám pred začiatkom play-off o Stanleyho pohár jasno v tom, ako to vo vyraďovačke bude vyzerať. "Myslím si, že sú tam štyri veľmi silné tímy, ktoré majú najreálnejšiu šancu na trofej. NHL je však o tom, že človek nikdy nevie," povedal.

 

Populárny "Višňa" hral v kanadsko-americkej profilige naposledy za New York Islanders, ktorý sa opäť kvalifikoval do play-off. "Islanders majú Floridu a trochu mi je ľúto, že si nemôžem zahrať proti Panthers s Jardom Jágrom. Bude to veľmi zaujímavá séria pre 'ostrovanov'. Stále lepšie, ako keby mali opäť dostať Pittsburgh, s ktorým sme vypadli pred troma rokmi. Penguins hrajú s Rangers, to tiež bude veľmi tvrdá séria. Washington má Philadelphiu, Flyers sú nevyspytateľní. Caps celú sezónu fungovali ako švajčiarske hodinky, tak uvidíme," pokračoval skúsený obranca.

 

A kto je podľa Ľubomíra Višňovského najväčším favoritom na zisk Stanleyho pohára? "Washington to rozbehol dobre, Chicago je dobrý tím pre play-off. Nemožno však zabúdať ani na Los Angeles či Anaheim. Ducks to naštartovali tiež dobre, na začiatku to bola katastrofa," povedal.

 

V aktuálnej sezóne do diania v NHL nezasiahlo veľa Slovákov a v play-off sa ich predstaví iba hŕstka. Majster sveta z Göteborgu 2002 však verí, že cenná trofej si môže opäť nájsť cestu pod Tatry. "Slovensko tam nemá veľa možností, no ja dúfam, že budeme mať 'šťastíčko' a Stanley Cup opäť príde na Slovensko," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona