Višňovský: Tréner dôveruje Halákovi pred play-off

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 10:39 • 2 min
Višňovský: Tréner dôveruje Halákovi pred play-off

NEW YORK - Nedeľňajšie víťazstvo hokejistov New Yorku Islanders nad Detroitom 5:4 malo aj rukopis slovenského brankára Jaroslava Haláka. V konečnom dôsledku pozitívny.

slovakia

left justify in out

V prvej tretine pustil za svoj chrbát tri puky z hokejok hostí a dva dokonca v prvých dvoch minútach zápasu (v 39. sekunde ho prekonal krajan Tomáš Tatar). Napriek tomu zostal v bránke domácich, ktorí napokon aj jeho zásluhou otočili na konečných 5:4. Halákov krajan, skúsený obranca Ľubomír Višňovský, v tom videl dôležitý moment pred blížiacim sa play-off NHL. Je nepochybné, že práve Halák bude jednotkou "ostrovanov" vo vyraďovacej časti, v ktorej majú už takmer istú účasť.

 

"Tréner Capuano preukázal Halákovi rešpekt a dôveru a to je veľmi dôležité pred play-off," cituje Višňovského internetové vydanie Newsday. "Aj v predchádzajúcich zápasoch chytal Jaro veľmi dobre, ale nedokázali sme v nich zvíťaziť. Teraz však náš tréner ukázal, že keď mu veríme a podporujeme ho, vieme otočiť nepriaznivo sa vyvíjajúci zápas," doplnil 38-ročný

 

Bolo to prvé víťazstvo Islanders v domácom Nassau Collseum s Halákom v bránke od 27. februára, hoci po jednom z najhorších vstupov do zápasu. Po "lacných" góloch zo začiatku sa napokon Halák rozchytal k dobrému výkonu a v tretej tretine najmä jeho zásluhou už domáci neinkasovali. "Päť zákrokov v posledných desiatich minútach bolo kľúčových pre jeho 36. víťazstvo v sezóne a opätovné vylepšenie klubového rekordu Islanders," napísal Newsweek. "Musíme pokračovať v štýle hokeja z tretej tretiny. Všetci sme sa snažili odvádzať čo najlepšiu prácu," komentoval Halák.

 

Momentálne najlepší slovenský gólman by mal stáť v bránke Islanders nielen vo štvrtkovom súboji v Columbuse, ale pravdepodobne až v štyroch z piatich zostávajúcich dueloch základnej časti NHL. "Mohol by byť v tejto situácii aj v budúcnosti. Mať na začiatku pár zlých odskokov puku, potom sa skoncentrovať a byť úspešný,“ povedal o Halákovi tréner NYI Jack Capuano.

 

Jeho zverencom patrí v tabuľke Východnej konferencie NHL 4. miesto s 95 bodmi, vo svojej Metropolitnej divízii sú druhí za už istými postupujúcimi New York Rangers. Päť zápasov pred koncom "regular season" sú Islanders na dobrej ceste nielen postúpiť do play-off, ale aj prekonať stobodovú hranicu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona