Višňovský si zvyká na novú hokejovú pozíciu, zanedbáva dokonca aj rodinu

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 15:56 • 2 min
Višňovský si zvyká na novú hokejovú pozíciu, zanedbáva dokonca aj rodinu

Poprad - Pauza od hokeja, čas venovaný rodine a aktivitám, na ktoré nebol čas. Tak vyzerali plány bývalého obrancu Ľubomíra Višňovského, ktorý počas uplynulého leta ukončil kariéru. Realita je však taká, že majster sveta z Göteborgu je späť v dianí, na šampionáte hráčov do 18 rokov pôsobí v pozícii ambasádora a mladým Slovákom rozdáva cenné rady.

slovakia

left justify in out

"Jasné, že som chcel mať pokoj, teraz to však hodnotím ako peknú skúsenosť," priznal. Jeden z najlepších obrancov slovenskej hokejovej histórie sa v týchto dňoch pohybuje pri slovenskom tíme do 18 rokov. Do práce trénerov nezasahuje, hráčom skôr dáva cenné rady. Zápasy nesleduje zo striedačky, ale z tribúny. Z väčšej výšky má komplexný pohľad na zápas, v hre slovenských mladíkov si všíma detaily.

 

"Radím hráčom kedy cúvať alebo ako napádať. Hovoríme o pozičnej hre, o orientácii pred bránkou, skrátka o detailoch, ktoré v konečnom dôsledku posúvajú tím dopredu a rozhodujú zápasy. To sú postrehy, ktoré vidieť z tribúny lepšie než zo striedačky. Pomáha to aj samotným chalanom v ich napredovaní a v prechode k mužskému hokeju," prezradil Višňovský.

 

Ponuku pôsobiť ako ambasádor svetového šampionátu dostal od Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktorého predstavitelia chceli, aby svojou osobnosťou ešte viac zvýšil kredit šampionátu na Slovensku a zároveň svojimi radami pomohol domácemu tímu. "Jasné, že som im najskôr povedal, nech oslovia niekoho iného," priznal so smiechom.

 

"Chcel som mať čas pre rodinu. Tej som aj sľúbil, že rok alebo dva si dám pokoj od hokeja. No ale dopadlo to tak, že rodina je teraz na dovolenke a ja som zase pri hokeji. Je to však pre mňa pekná skúsenosť. Povedal som si, že dva týždne vydržím. Chodím s hráčmi na tréning, často komunikujeme a ja som rád, že vidím hokej aj z inej než hráčskej stránky. Pre hráčov je tento šampionát akýmsi vstupom do veľkého hokeja," poznamenal Višňovský.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies