Višňovský sa teší na futbalové ME a Slovákom drží palce

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 14:17 • 2 min
Višňovský sa teší na futbalové ME a Slovákom drží palce

BRATISLAVA - Už o niekoľko dní sa vo Francúzsku začnú futbalové majstrovstvá Európy a chýbať na nich nebudú ani slovenskí reprezentanti.

slovakia

left justify in out

Tí sa na kontinentálnom šampionáte predstavia premiérovo v ére samostatnosti. Zverencom trénera Jána Kozáka bude držať palce aj hokejista Ľubomír Višňovský: ten v súčasnosti pracuje na organizácii augustového exhibičného duelu, ktorým sa definitívne rozlúči s bohatou hráčskou kariérou.

 

"Na futbalové Euro sa teším a chalanom držím palce. Už sú v dejisku šampionátu a aklimatizujú sa. Myslím si, že majú výbornú partiu, je cítiť sila a sebavedomie mužstva. Je potrebné dobre začať, vykročiť tou správnou nohou. Verím im," povedal 39-ročný rodák z Topoľčian.


Skúsený obranca dokonca našiel paralelu medzi futbalovým výberom SR a slovenskou hokejovou reprezentáciou z minulosti. "Súčasná futbalová partia mi pripomína našu od roku 2000. Chalani sú v najlepších futbalových rokoch. Majú tam šikovných mladých chlapcov, ale aj skúsených harcovníkov. Myslím si, že môžu niečo dokázať," poznamenal držiteľ troch medailí z hokejových MS vrátane zlata z Göteborgu 2002.

 

Súboje z futbalových ME však bude sledovať z pohodlia domova. "Do Francúzska sa nechystám, cestovanie veľmi nemusím. Doma sa cítim veľmi dobre," dodal Ľubomír Višňovský.


Slováci púť kontinentálnym šampionátom začnú v sobotu 11. júna duelom proti Walesanom, o štyri dni neskôr nastúpia proti Rusom a 20. júna ich čaká posledný zápas v základnej B-skupine proti Angličanom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies