Višňovský pokrstil knihu Hokejoví hrdinovia, prináša profily 53 osobností

NETKY.SK • 22 November 2016, 08:33 • 2 min
Višňovský pokrstil knihu Hokejoví hrdinovia, prináša profily 53 osobností

BRATISLAVA - Na slovenský trh pribudla v týchto dňoch publikácia Hokejoví hrdinovia, ktorá predstavuje najväčšie súčasné i bývalé osobnosti svetového hokeja. Knihu v pondelok v Bratislave slávnostne pokrstil ľadom bývalý slovenský hokejový reprezentant Ľubomír Višňovský.

slovakia

left justify in out

Autori publikácie Stanislav Benčat a Tomáš Prokop na 144 stranách predstavujú spolu 53 hráčov, ktorí sa nezmazateľne zapísali do dejín svetového hokeja, alebo ich ešte stále formujú. "Zamerali sme sa na najjagavejšie hviezdy svetového hokeja, pričom okrem zahraničných osobností sme sa snažili zmapovať aj kariéru najväčších bývalých a súčasných slovenských hviezd. Niektorým - ako napríklad 'Višňovi' - sme venovali až štyri strany," uviedol Benčat. "Snažili sme sa knihu zostaviť tak, aby nebola iba o štatistikách, chceli sme ísť viac do hĺbky," doplnil Prokop.

 

V knihe nájdu čitatelia profily slovenských hokejových legiend ako sú Stan Mikita, bratia Šťastní, Pavol Demitra, Peter Bondra či Miroslav Šatan, medzi svetovými velikánmi nechýbajú Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Mark Messier, Bobby Orr či Gordie Howe. Višňovský privítal vznik publikácie, podobných hokejových totiž na trhu nie je veľa. "Keď ma autori informovali, že sa ide vydávať takáto kniha, tak som sa tomu veľmi potešil. Som rád, že sa v nej nájdem aj ja a že si ma vybrali pre krst knihy. Teší ma, že sa v nej našlo miesto aj pre môjho kamaráta Teemu Selänneho. Bola radosť s ním hrať. Vždy prichádzal s úsmevom do kabíny, vedel ma nakopnúť a bol pre mňa inšpiráciou," prezradil niekdajší vynikajúci obranca, ktorý sa práve vrátil zo SAE, kde pomáhal spolu s ďalšími bývalými hráčmi Miroslavom Šatanom, Petrom Bondrom, Richardom Lintnerom a Rastislavom Pavlikovským pri rozvoji tamojšieho hokeja.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies