Višňovský: Nie som už taký efektívny, ale víťazíme

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 14:21 • 2 min
Višňovský: Nie som už taký efektívny, ale víťazíme

NEW YORK - Hokejista Ľubomír Višňovský má 38 rokov a je vďačný za každý zápas, ktorý ešte môže odohrať v NHL. Skúsený obranca to hovorí aj preto, že predchádzajúci sezónu mu pokazil silný otras mozgu a aj v aktuálnej ho pribrzdili bolesti chrbta.

slovakia

left justify in out

"Nesťažujem sa. Som rád, že po všetkých zraneniach v ostatnom období môžem hrať. Stále ma troška brzdia a nie je to jednoduché, vracať sa späť do kolotoča NHL," povedal Višňovský v rozhovore pre Pravdu.

 

Višňovský priznal, že v nahustenom programe NHL niektoré zápasy vynecháva, aby si lepšie oddýchol. Takú majú dohodu s trénerom Jackom Capuanom. "Chce mať na play-off pripravených všetkých sedem obrancov. Keď ma tréner šetrí, je to lepšie pre moje telo," vysvetlil Višňovský. Jeho priemerný čas strávený na ľade klesol pod 20 minút, v 43 zápasoch strelil iba 4 góly, ale nesťažuje sa.

 

"Raz hrám devätnásť minút, inokedy dvadsať alebo osemnásť minút. Podľa potreby. Snažím sa vždy pomôcť tímu. Nie som taký efektívny ako v minulosti, ale dôležitý je tím a to, že vyhrávame. Potrebujeme ešte pár bodov a play-off nám už neujde," uviedol Višňovský.

 

Islanders hrajú v tejto sezóne skvelý útočný hokej. Viac gólov ako tím z Long Islandu (214) nastrieľali v doterajšej časti sezóny iba hráči Tampy Bay (222). Vo Východnej konferencii sú Višňovský a spol. aktuálne na treťom mieste s veľkou pravdepodobnosťou postupu do play-off. "Na začiatku urobilo vedenie klubu perfektnú výmenu, keď získalo Boychuka s Leddym. Vystužila sa tým obrana. John Tavares to ťahá vpredu a Jaro Halák v bránke. Máme dobre zložený tím. Len nám nesmú dôjsť v rozhodujúcich chvíľach sily," dodal Višňovský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona