Višňovský hráčom NY Islanders, rozhodol arbitrážny sudca

NETKY.SK • 13 September 2012, 06:33 • 2 min
 Višňovský hráčom NY Islanders, rozhodol arbitrážny sudca

Višňovský hráčom NY Islanders, rozhodol arbitrážny sudca - Hokej Arbitrážny sudca v stredu večer vyriekol verdikt ohľadom slovenského hokejistu Ľubomíra Višňovského, ktorý je na jeho základe definitívne hráčom klubu zámorskej NHL New York Islanders. Infor

slovakia

left justify in out

img

Arbitrážny sudca v stredu večer vyriekol verdikt ohľadom slovenského hokejistu Ľubomíra Višňovského, ktorý je na jeho základe definitívne hráčom klubu zámorskej NHL New York Islanders. Informuje o tom oficiálna internetová stránka súťaže.
      Ortieľom sudcu sa potvrdila výmena z 22. júna, pri ktorej 36-ročný obranca prestúpil z Anaheimu do tímu "ostrovanov" za výber v 2. kole budúcoročného draftu.
      Višňovský nesúhlasil s výmenou a tak sa obrátil na súd, pričom argumentoval klauzulou, že klub ho počas prvých štyroch rokov nemohol vymeniť a v piatom len do jedného z desiatich tímov, ktoré mu dal na zozname samotný hokejista. Višňovský však "káčerom" takýto zoznam nedal.
      Arbitráž skúmala predovšetkým to, či spomenutá klauzula ešte bola platná, keďže podľa predstaviteľov Ducks sa jej Višňovský zriekol v marci 2010 s cieľom spriechodniť svoju výmenu z Edmontonu Oilers do Anaheimu.
      Arbiter nakoniec rozhodol v prospech klubu. "Bol to spor medzi NHL a Hráčskou asociáciou (NHLPA). Nebol jasný výklad pravidiel, teraz je už všetko jasné. Ja i Ľubomír to plne akceptujeme," uviedol hráčov agent Neil Sheehy.
      "Ako som povedal už vtedy, sme nesmierne radi, že sme získali do tímu Ľubomíra a sme nadšení, že sa v tejto sezóne zaradí do našej obrany," povedal generálny manažér "ostrovanov" Garth Snow.
      Je však otázne, či si Višňovský v nasledujúcej sezóne nakoniec oblečie dres Islanders. Vedenie zámorskej profiligy sa totiž nevie dohodnúť na podmienkach novej kolektívnej zmluvy s NHLPA a ak to nestihne v najbližších dňoch, sezóna neodštartuje načas. Višňovský by v tomto prípade podľa vlastných slov zamieril do KHL, kde sa o jeho služby zaujíma hneď niekoľko tímov a medzi nimi i nováčik Slovan Bratislava.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies