Višňovský definitívne neposilní tím SR

NETKY.SK • 8 Február 2014, 09:53 • 2 min
Višňovský definitívne neposilní tím SR

SOČI - Slovenská hokejová reprezentácia utrpela ďalšiu citeľnú stratu, na zimné olympijské hry do Soči nepríde obranca Ľubomír Višňovský. Zadák New Yorku Islanders sa síce po otrase mozgu vrátil do zostavy svojho klubu, ale stále sa necíti zdravotne v poriadku.

slovakia

left justify in out

"Telefonoval som v piatok v noci s 'Višňom', definitívne náš tím neposilní. Hoci odohral posledné zápasy, stále sa necíti zdravotne v poriadku a otázne je aj to, či absolvuje v nedeľu duel proti Coloradu," informoval na webe pluska.sk generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora. 

Neúčasť Višňovského skomplikuje slovenskú situáciu v defenzíve. Ak by Islanders nezaradili svojho hráča na listinu zranených, vedenie slovenskej výpravy by nemohlo dopísať na súpisku niekoho z náhradníkov. V Soči sú s tímom obrancovia Marek Ďaloga, Tomáš Starosta a Ivan Švarný. Už skôr pre zranenia vypadli zo zostavy zadáci Dominik Graňák a Michal Sersen. Na ZOH nepocestuje ani útočník Marián Gáborík. 

Višňovský odohral po liečbe otrasu mozgu od 27. januára päť zápasov, ale na svojom piatom sviatku pod piatimi kruhmi v kariére sa nepredstaví. "Bohužiaľ, nevyšlo to. Nie som dostatočne zdravý a lekári rozhodli, že pre mňa bude lepšie, keď olympiádu vynechám a zostanem v New Yorku trénovať a doliečovať sa," uviedol v piatok v rozhovore na webe pravda.sk 37-ročný bek. Vedenie slovenského tímu urobilo ešte po týchto slovách jeden pokus, či sa nepodarí presvedčiť manažment "ostrovanov". 

Višňovský absentoval v dianí v NHL od 19. októbra a vynechal 46 zápasov. "Nemám čím argumentovať, lebo na ľade nie som stopercentný. Svet sa nezrúti. Chalanom budem v Soči držať palce. Je to celé smutné najmä preto, že som sa chcel pod piatimi kruhmi rozlúčiť s chlapcami v reprezentačnom drese," doplnil Višňovský. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona