Višňovský chce hrať ešte v NHL: Klagenfurt bolo nedorozumenie

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 15:56 • 2 min
Višňovský chce hrať ešte v NHL: Klagenfurt bolo nedorozumenie

BRATISLAVA - Ľubomír Višňovský chce pokračovať ešte aspoň jednu sezónu v zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

Uvažuje však aj nad návratom do Európy a v budúcnosti nevylúčil ani možnosť hrať za Slovan Bratislava, keby sa vrátil do slovenskej extraligy. V júnových prezidentských voľbách Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) podporuje bývalého reprezentačného spoluhráča Richarda Lintnera a verí, že môže priniesť potrebnú zmenu.

 

Tridsaťosemročný veterán zámorskej NHL odohral uplynulú sezónu v drese New Yorku Islanders, no po nej mu vyprší kontrakt a stane sa neobmedzeným voľným hráčom. V rakúskych médiách sa objavili informácie, že je v kontakte s tímom EBEL ligy KAC Klagenfurt a že rokovania sú na dobrej ceste. Višňovský to však v utorok na tlačovej konferencii uviedol na správnu mieru. "Prišli sa pozrieť na zápas do New Yorku. Michael Grabner sa ma pýtal, či nemám záujem a tak sme sa bavili. Rozmýšľal som takým aj takým smerom, či ešte hrať NHL, alebo nie. No vyslovene išlo iba o to, aby som vyzistil, ako to tam funguje. O zmluve sme sa vôbec nebavili. Niekto to povedal nejakým klagenfurtským novinám a vydali článok. Tak to celé vzniklo," povedal.

 

Medializované informácie narobili Višňovskému menšie problémy, keďže jeho prioritou je stále zámorská NHL a rokuje o zmluve aj so svojím súčasným zamestnávateľom New Yorkom Islanders. "Včera mi napísal generálny manažér Klagenfurtu a za celú situáciu sa mi ospravedlnil, že je mu ľúto, čo sa stalo a že z ich strany nič oficiálne nevyšlo. Samozrejme sa to nabalilo a volali mi z Islanders, aj agent. Bolo to také nedorozumenie," uviedol Višňovský, ktorý si zatiaľ ani nič o EBEL lige nezisťoval. "Michael mi iba povedal, že by mi to mohlo vyhovovať, že to nie je také náročné a že tam sú slušné podmienky."

 

Skúsený obranca povedal, že jeho prioritou je stále NHL, no uvažuje aj o návrate na starý kontinent. "Klagenfurt nie je jediný klub z Európy, ktorý ma kontaktoval. Mám viac ponúk." O jeho služby má záujem aj súčasný zamestnávateľ New York Islanders, s ktorým už prebehli prvé rokovania. "Dali mi ponuku, ale zatiaľ sme sa nedohodli. Bol to taký prvý nástrel a čakám, čo bude ďalej. Ale teraz si chcem hlavne užiť leto a toto budem riešiť až tak v júli, auguste," pokračoval.

 

Višňovský má za sebou celkom vydarenú sezónu, no poznačili ju zranenia, posledné koncom apríla po tvrdom ataku Toma Wilsona. Aj preto má v rokovaniach s tímami NHL horšiu vyjednávaciu pozíciu a prípadný nový kontrakt určite nebude mať takú finančnú hodnotu ako ten končiaci (4,75 miliónov dolárov). "Určite pôjdem s platom dole. Viem, aká je moja situácia. Tých zranení je veľmi veľa, posledné dve sezóny to boli hlavne otrasy mozgu a chrbát. Hovorili sme o tom aj s agentom, že kluby sa ma budú báť podpísať," uviedol.

 

V prípade návratu do Európy by už nechcel hrať v KHL, pre náročné cestovanie. Na druhej strane, vedel by si predstaviť návrat do dresu "belasých", v ktorom odštartoval seniorskú kariéru, a to aj keby sa klub vrátil späť do slovenskej extraligy. "Nehovorím, že túto sezónu, ale niekedy by som si to vedel predstaviť. Prečo nie. Slovenská liga potrebuje pomôcť a pozdvihnúť," povedal. Situáciu v Slovane stále sleduje a posledné udalosti v klube sa mu nepáčia. Vedenie mužstva ešte stále neoznámilo, kde bude v nasledujúcej sezóne hrať, navyše veľa hráčom z predchádzajúcej sezóny nevyplatilo mzdy. "Nechcem to veľmi komentovať. V Slovane mám stále výborné vzťahy, hrával som tam. Nie je mi jedno, aká je tam teraz situácia. Nie je to fér voči hráčom, ktorí nevedia, či budú hrať v KHL a keďže sú pod zmluvou, nemôžu si hľadať iné kluby, a ani voči fanúšikom. Je to smutná situácia."

 

Višňovský sa vyjadril aj k júnovým voľbám prezidenta SZĽH. V hre sú dvaja kandidáti - súčasný šéf Igor Nemeček a bývalý hráč Richard Lintner. "Potrebujeme mladú krv, potrebujeme niečo zmeniť, zlepšiť prácu s mládežou, systém. Myslím si, že Rišo Lintner je dosť skúsený, komunikujem s ním a stojím za ním. Keby som skončil kariéru, určite by som mu chcel nejako pomôcť, pracovať pri ňom. On povedal, že by bol rád," povedal a odpovedal aj na otázku ohľadom nového trénera reprezentačného A-mužstva. "Pre mňa za mňa, nech je to aj Bulhar. Je mi jedno, z akej krajiny bude, hlavne nech je najlepší aký sa na trhu nájde. Musí mať výsledky." Višňovský zároveň priznal, že do národného mužstva by sa možno ešte vrátil. "Ak budem zdravý, voľný a budem mať formu, prečo nie," dodal.

 

ny mp /k dispozícii sú fotoreportáž, zvukové záznamy a videozáznam/

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies