Višňovský chce byť investorom multifunkčného športoviska

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 10:57 • 2 min
Višňovský chce byť investorom multifunkčného športoviska

BRATISLAVA - Slovenský hokejista Ľubomír Višňovský by sa chcel stať investorom nového multifunkčného športového areálu na Černockého ulici v bratislavskej mestskej časti Rača.

slovakia

left justify in out

Záujem o výstavbu športoviska prejavilo viacero subjektov, miestnym poslancom v Rači predstavili tri projekty. Štúdie prezentovali napríklad zimný štadión, bazénový komplex, tenisové kurty so sezónnym zastrešením či multifunkčné ihriská.

 

Areál na Černockého ulici je predurčený na šport, už dnes je v ňom stolnotenisová hala a futbalový štadión FK Rača. V prípade športového komplexu pôjde výhradne o investíciu zo súkromného sektora - mestská časť sa bude na projekte podieľať tým, že ponúkne investorovi dlhodobý výhodný nájom pozemkov, ktoré začiatkom roka získala do správy od magistrátu Bratislavy. 

 

Višňovského snahy o vybudovanie multifunkčného areálu nie je nová, prejavil ich aj v minulosti. "Moja hokejová kariéra sa chýli ku koncu a ja by som chcel zužitkovať skúsenosti, ktoré som nadobudol vo svojom športovom živote. Chceli by sme vybudovať krásny športový areál, podotýkam s dobrým úmyslom a nie nejako zneužiť," povedal v rozhovore pre mesačník Račiansky výber Ľubomír Višňovský. 

 

Hokejistu New Yorku Islanders pri projekte neinšpiroval kolega z ľadových plôch Marián Gáborík. "Skôr ma inšpiroval žalostný stav športovísk na Slovensku. Mám deti a vidím, že sa nemajú kde športovo vyžiť. Stretli sme sa partia ľudí s rovnakým názorom a kapitálom. Rozhodli sme sa ísť do toho. Rád by som tento športový komplex riadil. A tiež by som chcel nájsť mladých, ktorí v sebe ukrývajú športový talent, napríklad hokejový," doplnil pre Račiansky výber Višňovský. 

 

Výška prezentovanej investície je 5 miliónov eur, ale akcionári projektu sú pripravení na vyššie financie. Verejné prerokovanie investičných zámerov ohľadom areálu na Černockého ulici s občanmi Rače sa bude konať v stredu 7. mája o 16.00 h v Nemeckom kultúrnom dome. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies