Višňovského na MS neprekvapil Jágr ani zlato pre Kanadu

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 18:30 • 2 min
Višňovského na MS neprekvapil Jágr ani zlato pre Kanadu

BRATISLAVA - Slovenského hokejistu a obrancu tímu NHL New York Islanders Ľubomíra Višňovského neprekvapila výkonnosť českého veterána Jaromíra Jágra na nedávnych majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave, ani celkový triumf Kanady na tomto šampionáte. Na utorkovom popoludňajšom stretnutí so zástupcami médií v Bratislave sa 38-ročný topoľčiansky rodák vyjadril o. i. aj na tieto témy.

slovakia

left justify in out

"Jágr je pán hráč, má to v hlave v poriadku. K tomu netreba veľa slov. Vie, čo chce, ide si za svojím cieľom a darí sa mu," uviedol Ľ. Višňovský na margo 43-ročného najužitočnejšieho hráča MS 2015, ktorý na podujatí žiaril, bol veľkou oporou českej reprezentácie, strelil šesť gólov, ale napokon tesne nezískal v domácom prostredí s mužstvom vytúženú medailu. "Jágr je mohutný typ hráča, neschytá toľko ´hitov´ ako vzrastom menší a útlejší hokejisti, takže zranení nie je u neho príliš veľa. Dá sa povedať, že ešte nemá rodinu, môže sa stopercentne naplno venovať hokeju. Po rannom tréningu príde domov, ľahne si, naje sa a čo som počul, ide na svoj druhý - tentoraz individuálny tréning. Samozrejme, že ho to posúva, drží si kondíciu. Mentálne je veľmi silný, formu si stráži počas celej sezóny, potvrdil to aj na svetovom šampionáte," skonštatoval Višňovský na margo útočníka klubu NHL Florida Panthers a najstaršieho hráča na MS 2015.

 

Skúsený slovenský obranca už pred samotným svetovým šampionátom v Česku tušil, komu zavesia na krk najcennejšie medaily. "Zlato pre Kanadu ma tiež neprekvapilo. Táto krajina má obrovskú základňu a množstvo výborných hráčov. Keď som si pozrel mená a ich súpisku na tento turnaj, povedal som si, že už viem, kto bude majster sveta. To, že Kanaďanom zlato neujde, som sa vyjadril približne týždeň pred začiatkom šampionátu, ešte keď v ich tíme nefiguroval Sidney Crosby. V Česku na MS asi nebolo o čom, boli suverénni," dodal na margo kanadského triumfu Ľubomír Višňovský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies