Viskupič: Zákon o kampani robí z nezávislého kandidáta strašiaka

NETKY.SK • 11 September 2013, 09:37 • 2 min
Viskupič: Zákon o kampani robí z nezávislého kandidáta strašiaka

BRATISLAVA - Zákon o kampani robí z nezávislého kandidáta strašiaka. Tvrdí to šéf klubu OĽaNO Jozef Viskupič, ktorý by bol rád, keby si túto vec s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SD) vydiskutoval.

slovakia

left justify in out

Podľa neho sú ľudia už dosť apatickí voči politikom a netreba to ešte prehlbovať tým, že nedostane priestor vyjadrovať sa v kampani. "Občianskej spoločnosti netreba klásť polená pod nohy. Ľudia sú už aj tak dosť apatickí," vyhlásil v úvode šiesteho rokovacieho dňa 23. schôdze Národnej rady SR.

Volebné zákony priniesol do parlamentu minister vnútra Robert Kaliňák. Zjednocuje v nich pravidlá pre všetky voľby a zavádza niekoľko zmien. Mení pravidlá pre kampaň. Okrem iného chce zaviesť 48-hodinové moratórium pre všetky voľby, pre niektoré dnes už neplatí. Tiež mieni zakázať zverejňovanie výsledkov predvolebných prieskumov 21 dní pred voľbami. Zároveň zavádza finančné stropy pre kampaň. Opozícia kritizuje viaceré z týchto opatrení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona