Viskupič: Trump bude musieť tancovať po hrane noža

NETKY.SK • 13 November 2016, 13:52 • 2 min
Viskupič: Trump bude musieť tancovať po hrane noža

BRATISLAVA - Novozvolený prezident USA Donald Trump bude musieť tancovať po hrane noža, ak nebude chcieť krajinu rozdeliť na dva nezmieriteľné tábory. V dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike to povedal poslanec Národnej rady (NR) SR Jozef Viskupič (OĽaNO-NOVA).

slovakia

left justify in out

"Je to neštandardný politik. Tým že do ľudí, ktorí chceli zmenu, vložil obrovskú nádej, čaká nás veľmi zaujímavé obdobie. Zo svojich predvolebných sľubov však ustupuje, Clintonovci sa majú stať súčasťou jeho širšieho tímu. A to sú veci, ktoré by v kampani nemohli odznieť. Teraz prichádza vytriezvenie," povedal Viskupič s tým, že samotné zvolenie Trumpa pre neho až tak veľkým prekvapením nebolo. "Zažívame dobu zlyhania elít spoločnosti. Vládne presvedčenie, že elity sa odtrhli od reality," povedal.

 

Jaroslav Paška (SNS) však volebný výsledok v USA považuje za prekvapenie, keďže prieskumy verejnej mienky hovorili o náskoku Hillary Clintonovej. "Zdá sa, že po voľbách už niektoré z Trumpovych vyjadrení z internetovej stránky zmizli, zrejme začína korigovať svoje postoje. Ale isté kruhy v USA, ako Hollywood či niektoré podnikateľské kruhy, mu nebudú pomáhať v tom, aby naplnil svoj program a Trump bude pod tvrdou paľbou a kritikou. Nepodarí sa mu byť prezidentom všetkých občanov, opozícia je veľmi vyhranená. Jeho pokus o zmier je pekné gesto, ale zrejme nenájde odozvu na druhej strane," myslí si Paška.

 

Martin Klus (SaS) upozornil, že väčšina americkej spoločnosti si vo voľbách vybrala Clintonovú, ktorá dostala viac hlasov, ale kvôli tamojšiemu volebnému systému pôjde do Bieleho domu Trump. "Ten už po prvom stretnutí s úradujúcim prezidentom Barackom Obamom prehodnotil svoj vzťah k zdravotníctvu a očakávam, že podobných ústupkov bude čoraz viac. Mnoho zo sľubov Trumpa sa nedá naplniť a ak by sa o to pokúsil, mohol by vystrašiť aj svojich voličov," povedal Klus s dôvetkom, že z Trumpa sa stane štandardný politik, pričom veľa ľudí sa bude cítiť oklamaných a budú hľadať ešte radikálnejšieho kandidáta.

 

Podľa Martina Fedora (Most-Híd) najdôležitejšie nebolo ani to, kto voľby v USA vyhral, ale spôsob, akým to dosiahol. "Práve ten ma najviac vyrušuje, až desí. Došlo k zlyhaniam na viacerých úrovniach. Občan je zavalený informáciami, ktoré sa na neho sypú a nemá možnosť sprehľadniť si, ktoré sú pravdivé a ktoré nie," podotkol.

 

Aj Fedor vníma rozdelenie spoločnosti po amerických voľbách ako veľmi silné. "Kľúčové slovo je nepredvídateľnosť. Nikto nevie povedať, aké typy rozhodnutí začne Trumpova administratíva robiť," konštatoval. Fedor sa domnieva, že politici sa začali prispôsobovať najnižším ľudským pudom, o ktorých sa dozvedajú zo sociálnych sietí a potom neriešia skutočné problémy. "Politici sa začali až príliš prispôsobovať tomu, čo vidia na sociálnych sieťach," dodal.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies