Viskupič: Dôvody KDH, prečo nepodporí odvolávanie Pašku, sú falošné

NETKY.SK • 3 Február 2014, 17:03 • 2 min
Viskupič: Dôvody KDH, prečo nepodporí odvolávanie Pašku, sú falošné

BRATISLAVA - Poslanci NR SR za KDH zatiaľ nepridajú podpisy pod zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu na odvolanie predsedu zákonodarného zboru Pavla Pašku.

slovakia

left justify in out

KDH zatiaľ odmietlo podporiť mimoriadnu schôdzu za odvolanie predsedu NR SR Pavla Pašku, poslanec za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti a iniciátor zbierania podpisov Jozef Viskupič považuje argumentáciu poslancov KDH za falošnú. Agentúre SITA poskytol jeho stanovisko Dano Mitas z tlačového oddelenia OĽaNO.

Poslanec Viskupič hovorí, že poslanci za KDH nevedia priamo povedať, prečo sa rozhodli nepridať podpisy pod zvolanie mimoriadnej schôdze. "Neviem, či si mám myslieť, že sa poslanci za KDH dali na cestu kolaborácie s vládnou mocou, ktorá otvorene bojuje proti slobode médií. Verím, že svoj postoj prehodnotia, ešte stále je možnosť," skonštatoval Viskupič. Podpredseda KDH Abrhan kritizoval Viskupičovu iniciatívu za odvolanie, keďže mu chýbala diskusia v tejto veci. Viskupič hovorí, že o svojom zámere s kolegami diskutoval. "Je farizejské, ak zástupcovia KDH tvrdia, že neprebehli rokovania. Rokovania prebehli, mali niekoľko stupňov, od KDH však nemáme výstup zo žiadneho z nich. Komunikujú s nami len cez médiá," dodáva poslanec za OĽaNO. Podľa neho KDH nechce diskutovať a iba hľadá zámienku, aby sa "nerozhádalo" s Paškom. Diskusia bude pokračovať na ďalšom grémiu, ktoré Viskupič zvolá v mene troch poslaneckých klubov OĽaNO, Most-Híd a SDKÚ-DS. 

Poslanci NR SR za KDH zatiaľ nepridajú podpisy pod zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu na odvolanie predsedu zákonodarného zboru Pavla Pašku. Jedným z dôvodov Viskupičovho návrhu je pripravované obmedzenie pohybu novinárov po parlamente. Ako povedal pre agentúru SITA Abrhan, v strane zatiaľ rozhodli, že podpismi nepodporia zvolanie mimoriadnej schôdze na odvolanie Pašku. „Prebieha rokovanie medzi kancelárom NR SR a redakciami o počte akreditácií. Na základe diskusií má prísť k rozhodnutiu k uspôsobeniu spolupráce s novinármi. Kým nepoznáme definitívne znenie návrhu, je ťažké sa pod niečo podpisovať,“ povedal Abrhan s tým, že kresťanskí demokrati nevidia dôvod, prečo by sa mal meniť systém pohybu novinárov, ktorý v NR SR je.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies