Visegrad Film Forum 2016 štartuje špeciálnou projekciou filmu Saulov syn

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 08:32 • 2 min
Visegrad Film Forum 2016 štartuje špeciálnou projekciou filmu Saulov syn

BRATISLAVA - V Bratislave dnes štartuje 5. ročník vzdelávacieho a networkingového podujatia Visegrad Film Forum (VFF).

slovakia

left justify in out

Podujatie, na ktorom osobnosti európskeho a svetového filmu odovzdávajú svoje skúsenosti budúcej generácii slovenských i zahraničných filmárov, potrvá do 9. apríla na pôde Filmovej a televíznej fakulty Vysokej školy múzických umení (VŠMU).

 

Medzi tohtoročnými hosťami a spíkrami VFF je jeden z najoceňovanejších mladých poľských filmárov Bartosz Konopka, ale aj španielsky kostýmový výtvarník Paco Delgado, poľská režisérka, šéfka Európskej filmovej akadémie Agnieszka Holland, riaditeľ Izraelského filmového fondu Katriel Schory či islandský režisér a producent Fridrik Thor Fridriksson. V programe, ktorý pozostáva z prednášok, case studies a workshopov, figuruje aj master class Martina Žiarana, jedného z najúspešnejších slovenských kameramanov súčasnosti, držiteľa ocenenia Hlavnej ceny Kamera 2015 za film Čistič (r. Peter Bebjak). Master class, organizovaný v spolupráci s Asociáciou slovenských kameramanov, je v anglickom jazyku.

 

 

Organizátorom VFF, ktoré prepája domáce audiovizuálne prostredie s tvorcami a najlepšími filmovými školami v strednej a východnej Európe, je občianske združenie Boiler. Jeho dlhodobým cieľom je rozvoj kreativity a koprodukčnej spolupráce filmárov nášho regiónu pri jednotlivých filmových projektoch. Tento rok ho absolvujú študenti ôsmich partnerských filmových škôl zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska, Srbska, Ukrajiny, Rumunska a Čiernej Hory.

 

Forum otvorí o 19.00 h špeciálna projekcia filmu Saulov syn za účasti maďarského filmového architekta Lászlóa Rajka. Rajk spolupracoval na viacerých maďarských a medzinárodných produkciách vrátane posledných filmov Bélu Tarra ako Turínsky kôň a Muž z Londýna či nového filmu Ridleyho Scotta Marťan.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona