Visa zrušila debetné karty pre kryptomeny niekoľkým poskytovateľom

NETKY.SK • 6 Január 2018, 15:49 • 2 min
Visa zrušila debetné karty pre kryptomeny niekoľkým poskytovateľom

SAN FRANCISCO – Mnoho debetných kariet pre kryptomeny od včera nefunguje, keď spoločnosť Visa ukončila spoluprácu s WaveCrest, ktorá je poskytovateľom týchto kariet.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Opatrenie sa dotklo všetkých kariet vydaných spoločnosťou WaveCrest vrátane produktov CryptoPay, Bitwala, TenX, Wirex a ďalších. Spoločnosť Visa bude refundovať zostatky na účtoch všetkých dotknutých kariet a rovnako aj poplatky spojené s objednávkami týchto kariet, ktoré boli zakúpené po 1.decembri 2017.

 

img

 

Toto tvrdé opatrenie, ktoré sa najprv zdalo byť namierené proti kryptomenám, je v skutočnosti iba zásahom proti spoločnosti WaveCrest, ktorá zjavne porušila prevádzkové pravidlá spoločnosti Visa. Zaujímé však je, že sa dotýka iba európskych spotrebiteľov a zákazníci v USA ich môžu používať naďalej.

 

"Môžeme potvrdiť, že členstvo WaveCrest v spoločnosti Visa je ukončené z dôvodu neustáleho nedodržiavania našich prevádzkových pravidiel. V dôsledku toho budú všetky programy kariet WaveCrest Visa ukončené," povedal zástupca spoločnosti Visa.

 

Správy sa objavili na sociálnej sieti Twitter, keď sa niekoľko spoločností prepojených na WaveCrest verejne ospravedlnilo.

 

 

 

Celkový nárast popularity kryptomien viedlo aj k zvýšenej pozornosti zo strany regulačných orgánov. To následne vyvoláva rastúce obavy z rôznych opatrení proti kryptomenám. Súčasný problém je však výlučne spojený so spoločnosťou WaveCrest. Ostatní vydavatelia kariet Visa pre kryptomeny môžu pokračovať vo svojej činnosti bez obmedzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona