Visa Europe uvádza bezkontaktné platby na Slovensku

NETKY.SK • 6 December 2010, 08:28 • 2 min
Visa Europe uvádza bezkontaktné platby na Slovensku

Visa Europe uvádza bezkontaktné platby na Slovensku - Slovensko Spoločnosť Visa Europe v spolupráci s Tatra bankou uvádzajú na Slovensku bezkontaktnú platobnú technológiu. V praxi to znamená, že všetky karty Visa vydané Tatra bankou budú vybavené novou be

slovakia

left justify in out

img

Spoločnosť Visa Europe v spolupráci s Tatra bankou uvádzajú na Slovensku bezkontaktnú platobnú technológiu. V praxi to znamená, že všetky karty Visa vydané Tatra bankou budú vybavené novou bezkontaktnou technológiou, vďaka ktorej držitelia kariet zaplatia za tovar do 20 eur jednoduchým priložením karty k špecializovanému platobnému terminálu bez toho, aby museli zadať PIN kód alebo podpísať pokladničný doklad.
      Bezkontaktné platby sú ideálne riešenie pre maloobchodné prevádzky s vysokým obratom hotovosti, kde sú rýchle platby prioritou. Displej pri platení v priebehu niekoľkých sekúnd ukáže, že nákup bol uskutočnený. A to všetko vďaka bezdrôtovej technológii, ktorá poskytuje bezpečný prenos údajov o platbe medzi čipom karty a platobným terminálom pre bezkontaktné platby. Ďalej je transakcia spracovaná ako štandardná platba.
      Pri nákupe nad 20 eur sa karta používa tradičným spôsobom, ktorý vyžaduje zadanie PIN kódu alebo podpis držiteľa karty. Bezpečnosť bezkontaktnej platby je zabezpečená aj tým, že držiteľ karty je pravidelne vyzvaný, aby zadal pri platení PIN kód.
      Tatra banka doteraz vydala 60.000 bezkontaktných kariet, ktoré môžu klienti využiť v takmer 500 prevádzkach, ktoré už využívajú výhody rýchlejších transakcií a kratších radov pri pokladniciach.

Zdroj: TASR/Tatra banka



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona