Vírusu MERS v Saudskej Arábii podľahlo už 186 ľudí

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 15:58 • 2 min
Vírusu MERS v Saudskej Arábii podľahlo už 186 ľudí

RIJÁD - Trinásť ľudí zomrelo na blízkovýchodný respiračný vírus (MERS) v Saudskej Arábii za ostatné dva týždne, uviedlo dnes tamojšie ministerstvo zdravotníctva. Od objavenia koronavírusu MERS v kráľovstve v roku 2012 naň v krajine celkovo zomrelo už 186 ľudí a nakazilo sa ním ďalších 565, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Nedávne údaje naznačujú mierny pokles počtu nakazených i úmrtí v uplynulých dvoch týždňoch po ich prudkom náraste v apríli a prvej polovici mája.

 

Do Saudskej Arábie budú v júli, počas moslimského ramadánu, prichádzať tisíce pútnikov, rovnako ako začiatkom októbra, kedy sa milióny veriacich vydávajú na tradičnú výročnú púť do Mekky.

 

Koronavírus MERS patrí do rodiny vírusov, ktoré zahŕňajú bežné prechladnutie i ťažký akútny respiračný syndróm (SARS). Vyvoláva horúčku, dýchacie problémy, ťažký zápal pľúc a zlyhanie obličiek. Vedci stále pátrajú po predpokladanom živočíšnom zdroji nákazy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies