Vírusom zika sa v Brazílii za posledné mesiace nakazilo výrazne menej ľudí

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 08:10 • 2 min
Vírusom zika sa v Brazílii za posledné mesiace nakazilo výrazne menej ľudí

RIO DE JANEIRO - Počet prípadov nakazenia človeka vírusom zika v Brazílii za posledné mesiace prudko poklesol. Oznámil to v piatok tamojší minister zdravotníctva Ricardo Barros, ktorého vyhlásenie priniesli svetové agentúry.

slovakia

left justify in out

V období od februára do mája bol podľa neho zaznamenaný až 87-percentný pokles v počte nakazených. Minister tento údaj zverejnil niekoľko mesiacov pred otvorením letných olympijských hier v Riu de Janeiro, ktoré v súvislosti so šírením vírusu zika vyvolávajú obavy, pripomína agentúra DPA.


Brazílske orgány vyhlasujú, že riziko pre atlétov a verejnosť je počas olympijských hier minimálne vzhľadom na pomerne chladné a suché počasie, ako aj podniknuté opatrenia s cieľom obmedziť prenos vírusu. Minulý mesiac však 151 popredných vedcov napísalo otvorený list Svetovej zdravotníckej organizácii (WHO), v ktorom v súvislosti so zikou vyzvalo na odloženie hier alebo ich presunutie na iné miesto.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies