Vírus vtáčej chrípky sa u ľudí nepotvrdil

NETKY.SK • 4 Január 2017, 13:48 • 2 min
Vírus vtáčej chrípky sa u ľudí nepotvrdil

BRATISLAVA - U majiteľov domáceho chovu v bratislavskej Dúbravke, kde sa koncom minulého roka objavila vtáčia chrípka, jej vírus nepotvrdili. TASR o tom dnes informoval hlavný hygienik SR Ján Mikas.

slovakia

left justify in out

Prenos vtáčej chrípky na človeka je možný priamym kontaktom s chorými, respektíve uhynutými zvieratami pri nedodržaní zásad osobnej hygieny. Infikovať sa možno aj priamym kontaktom s nakazenou osobou.

 

Hygienici pripomínajú, že pri chove hydiny v zajatí, ako pri styku s voľne žijúcim vtáctvom, je dôležité dbať na dodržiavanie zásad biologickej bezpečnosti a ochrany chovov. V prípade spozorovania príznakov, ktoré by mohli svedčiť o nákaze vtáctva, treba urýchlene informovať príslušnú regionálnu veterinárnu a potravinovú správu.

 

Úrad verejného zdravotníctva SR a regionálne úrady verejného zdravotníctva v súčasnosti aj naďalej monitorujú epidemiologickú situáciu a spolupracujú so Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies