Vírus vtáčej chrípky objavili na morčacej farme v Dolnom Sasku

NETKY.SK • 15 December 2014, 22:57 • 2 min
Vírus vtáčej chrípky objavili na morčacej farme v Dolnom Sasku

HANNOVER - Prítomnosť vírusu vtáčej chrípky na morčacej farme v nemeckej spolkovej krajine Dolné Sasko je potvrdená. Pre takmer 20.000 zvierat z chovu v okrese Cloppenburg to znamená nevyhnutné utratenie, vyplýva z informácií tlačovej agentúry DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa správy však zatiaľ nie je jasné, či ide o nebezpečný vírus H6N8 ako nedávno v Meklenbursku-Predpomoransku. Ukážu to až výsledky laboratórnych testov Inštitútu Friedricha Loefflera, ktoré sa očakávajú v utorok, uviedol rezort poľnohospodárstva.

 

V spomínanom okrese chovajú celkovo takmer 13,5 milióna moriek a sliepok. Na jeho celom území neodkladne zriadili monitorovaciu zónu, aby od polnoci boli na 72 hodín zakázané všetky transporty hydiny do podnikov v regióne alebo z nich. Ďalšie opatrenia budú závisieť od miery nebezpečnosti objaveného vírusu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies