Vírus v USA naberá na rýchlosti, hokej sa hrať nedá

NETKY.SK • 25 Marec 2020, 20:23 • 2 min
Vírus v USA naberá na rýchlosti, hokej sa hrať nedá

NEW YORK - Prestávka zámorských hokejových súťaťí sa tak skoro neskončí. Myslí si to šéf lekárskej komisie NHL Winne Meeuwisse. Tvrdí, že situácia s koronavírusom v Severnej Amerike sa ešte zďaleka nezlepšuje.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Vírus prudko akceleruje, predpovedať, kedy sa bude môcť začať hrať hokej, sa nedá," uviedol Meeuwisse.

 

Pozitívni "len" dvaja
Pozitívne podľa neho je skutočnosť, že dosiaľ boli testovaní na ochorenie COVID-19 iba dvaja hráči NHL (obaja Ottawa Senators). Lekársky expert verí, že súčasná nariadená izolácia zabráni ďalšiemu rozširovaniu vírusu medzi hokejistami a zamestnancami klubov. Tí majú nariadenú domácu karanténu do 4., resp. 6. apríla. Vyjadrenia Senators sú nasledovné:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ottawa Senators (@senators),

 

S divákmi alebo bez? 
"Aktuálne neexistuje časový harmonogram, kedy by hráči mohli začať pracovať v malých skupinách alebo sa hlásiť do spoločných hromadnejších tréningov," vyjadril sa šéf lekárov NHL. Rovnako tak nevedel ani potvrdiť alebo vyvrátiť, či sa vôbec sezóna bude môcť dojhrať za účasti divákov na tribúnach.

 

img


Minimálne do polovice mája 
Aj zástupca komisára NHL Bill Daly tvrdí, že stále neexistuje termín možného pokračovania NHL. Keďže príslušné autority v USA do polovice mája odporučili neorganizovať podujatia s viac ako 50 osobami, tak skoro to zrejme nebude. Vedenie profiligy a zástupcovia hráčskej asociácie NHLPA situáciu priebežne monitorujú a keď budú vedieť viac, budú všetky strany informovať o ďalšom postupe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies