Virtueová s Moirom získali svoje druhé olympiijské zlato, Slováci na 20. mieste

NETKY.SK • 20 Február 2018, 06:27 • 2 min
Virtueová s Moirom získali svoje druhé olympiijské zlato, Slováci na 20. mieste

Pjongčang 20. februára (TASR) - Kanadskí krasokorčuliari Tessa Virtueová so Scottom Moirom získali na ZOH v Pjongčangu zlato v súťaži tanečných párov. V Ľadovej aréne v Kangnungu triumfovali s celkovou známkou bodu 206,07 bodu. Striebro putuje do Francúzska zásluhou Gabrielly Papadakisovej a Guillauma Cizerona, ktorí zaostali za víťazmi o necelý bod. Bronz vybojoval americký tandem Maia Shibutaniová, Alex Shibutani. Slovenský tanečný pár Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley obsadil 20. miesto (142,57 b.).

slovakia

left justify in out

Virtueová s Moirom sa v Pjongčangu tešili z druhého olympijského zlata, premožiteľov nenašli ani na ZOH 2010 na domácom ľade vo Vancouveri. Pred štyrmi rokmi v Soči boli strieborní. Kanaďania sa po krátkom programe usadili na čele o necelé dva body pred Papadakisovou a Cizeronom a hoci predviedli až druhú najlepšiu voľnú jazdu, tesný náskok si udržali. V olympijskej histórii sa zlaté double v tancoch na ľade naposledy podarilo ruskému páru Paša Griščukovová, Jevgenij Platov na ZOH 1994 v Lillehammeri a ZOH 1998 v Nagane.

 

Myslivečková s Csölleyom dostali za voľný program na hudbu z muzikálu Kabaret v hlavnej úlohe s Lizou Minelliovou známku 82,82 b. Oproti krátkemu programu si o jednu priečku pohoršili, keď ich predstihli Turci Alisa Agafonovová s Alperom Ucarom. Myslivečková s Csölleyom predviedli temperamentný tanec, no za technické elementy im rozhodcovia udelili nižšie známky ako ich konkurentom. Za osobným rekordom z vlaňajšej olympijskej kvalifikácie z nemeckom Oberstdorfe zaostali takmer o 4,5 bodu.

 

"Sme spokojní s naším výkonom. Náš cieľ sme splnili. Dostali sme sa do voľnej časti súťaže. Chceli sme aj ´osobák´, aby sme mali ďalšiu motiváciu. Predposledná figúra voľného tanca, kroková pasáž, nám nevyšla. Tam zvyknú ísť body veľmi rýchlo dolu podľa toho, čo sa predvedie. Viac ´nabudení´ sme išli do krátkeho tanca, druhý deň je vždy náročnejší na koncentráciu. Výber hudby na voľný tanec? Liza Minelli bol Luciin sen, ale aj mne to rýchlo prirástlo k srdcu. Býva to aj tímový výber, ale dôležité je, aby sme sa my dvaja na ľade cítili hudbu čo najlepšie," uviedol Lukáš Csölley.

 

výsledky súťaže tanečných párov:

1. Tessa Virtueová, Scott Moir (Kan. 206,07 b., 2. Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron (Fr.) 205,28, 3. Maia a Alex Shibutaniovci (USA) 192,59, 4. Madison Hubbellová, Zachary Donohue (USA) 187,69, 5. Jekaterina Bobrovová, Dmitrij Solovjew (OŠR) 186,92, 6. Anna Cappelliniová, Luca Lanotte (Tal.) 184,91, 7. Kaitlyn Weaverová, Andrew Poje (Kan.) 181,98, 8. Piper Gillesová, Paul Poirier (Kan.) 176,91, 9. Madison Chocková, Evan Bates (USA) 175,58, - 10. Charlene Guignardová, Marco Fabbri (Tal.) 173,47...20. Lucie MYSLIVEČKOVÁ, Lukáš CSÖLLEY (SR) 142,57

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies