Virgin Galactic uskutoční svoj prvý let do vesmíru už o niekoľko týždňov

NETKY.SK • 9 Október 2018, 22:57 • 2 min
Virgin Galactic uskutoční svoj prvý let do vesmíru už o niekoľko týždňov

SINGAPUR - Britský podnikateľ Richard Branson očakáva, že jeho spoločnosť Virgin Galactic uskutoční svoj prvý let do vesmíru už o niekoľko "týždňov, nie mesiacov".

slovakia

left justify in out

Branson pre stanicu CNBC v utorok vyhlásil, že jeho spoločnosť je veľmi blízko realizácie svojej prvej vesmírnej misie.

Zároveň dodal, že čoskoro nato podnikne Virgin Galactic aj prvý vesmírny let s ľudskou posádkou, pričom chce nakrátko opustiť Zem aj on sám.

 

Jeho spoločnosť súperí s ďalšou súkromnou spoločnosťou Blue Origin zakladateľa Amazonu Jeffa Bazosa, ktorý sa tiež snaží vziať do vesmíru platiacich pasažierov.

 

Obe spoločnosti hodlajú ponúkať zákazníkom bezváhový stav a prekonanie imaginárnych hraníc vesmíru - buď Kármánovu líniu vo výške 100 kilometrov od povrchu Zeme alebo 80-kilometrovú hranicu, ktorú uznávajú americké vzdušné sily. V takejto výške sa obloha javí tmavá a zreteľne sa rysuje zakrivenie Zeme.

 

Prví vesmírni turisti platili začiatkom nového milénia za návštevu Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) desiatky miliónov dolárov. Bransonova spoločnosť si za vesmírny let bude účtovať "len" 250.000 dolárov, pričom táto suma sa má v priebehu desaťročia znížiť na zhruba 50.000 dolárov a prilákať množstvo záujemcov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies