Višňovský sa hotoval na Rusov , rozhodnutie 2 hodiny pred duelom

NETKY.SK • 3 Máj 2011, 11:59 • 2 min
Višňovský sa hotoval na Rusov , rozhodnutie 2 hodiny pred duelom

Višňovský sa hotoval na Rusov , rozhodnutie 2 hodiny pred duelom

slovakia

left justify in out

img

Obranca Ľubomír Višňovský sa s veľkou pravdepodobnosťou štartu chystal na utorňajší večerný zápas slovenských hokejistov na MS v Bratislave. Proti Rusku s ním však realizačný tím počítal len s čiastkovými úlohami, ktoré by posilnili šance na zisk bodov, tímy si ich prenášajú do osemfinálovej E-skupiny.
      Definitíva mala padnúť až dve hodiny pred duelom a to z rozhodnutia samotného hráča. S Višňovským sa rátalo ako s hlavným "quarterbackom" počas početných výhod, s potenciálom nabalenia ďalších úloh, pokiaľ by sa cítil zdravotne v poriadku. Najproduktívnejšieho obrancu základnej časti NHL trápi rameno, ktorého doliečenie si podľa jeho slov vyžaduje viac času.  
      "Rozprával som sa s Ľubom, chce hrať. Prvotne s ním počítame do presiloviek, možno jedno-dve striedanie navyše. Je to na ňom, on nám na striedačke povie, či môže viac, alebo nie," opísal situáciu desať hodín pred zápasom kouč Glen Hanlon.
      Napriek problémovej zdravotnej situácii sa vedenie slovenského tímu rozhodlo zariskovať a zabrať posledné miesto na súpiske hráčom Anaheimu Ducks. Ono to však až taký risk nie je, lebo po zápase s Ruskom bude možno napísať ďalšie dve mená k 3 brankárom 7 obrancom a 13 útočníkom. Hanlon potvrdil, že do kádra asi pribudne Martin Cibák a pravdepodobne sa čaká na obrancu zo štvrťfinálovej série play off NHL (Zdeno Chára - Andrej Meszároš).
      Hanlon priznal, že sa mu charakter zápasu v kontexte domáceho šampionátu s Ruskom viac páči, než predchádzajúce dva skupinové duely so Slovinskom (3:1) a Nemeckom (3:4). "Je to pre náš lepší súper ako prví dvaja, poviem aj prečo. Prvý zápas bol plný emócií, nervózni a robili sme si starosti z následkov prípadnej prehry a veľmi ťažko sa s tým hrá, druhý sa nám nevydaril a boli sme nahnevaní. Teraz nás čaká ostrý boj, v ktorom sme pripravení obstáť a nie sme my favoritmi, aj keď hráme doma."
      Osemfinálová fáza je pre oba tímy už istotou, ale Rusko - Slovensko bude v širšom kontexte aj súboj, ktorý ukáže, či si Slováci môžu trúfať na tomto šampionáte aj na ďalšie svetové hokejové veľmoci. Vychádza to tak, že ak chce slovenský tím pomýšľať na vytúžené štvrťfinále, bez ohľadu na zápas s Ruskom bude musieť zdolať minimálne jedného z dvojice Fínsko, Česko. "Je to dobrým testom, pretože súper má dobré fyzické parametre, je silný a rovnako sme aj my. Očakávam veľa osobných  súbojov, veľké zápolenie o priestor na ľade a 'hore-dole' hokej," predstavil svoje videnie vecí Hanlon.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona