Višňovský s dvoma asistenciami, Gáborík s gólom a obaja víťazne

NETKY.SK • 13 December 2010, 13:16 • 2 min
Višňovský s dvoma asistenciami, Gáborík s gólom a obaja víťazne

Višňovský s dvoma asistenciami, Gáborík s gólom a obaja víťazne

slovakia

left justify in out

Tri body do individuálnych štatistík si v noci na pondelok v zámorskej NHL pripísali slovenskí reprezentanti Ľubomír Višňovský a Marián Gáborík. Obranca Višňovský sa dvoma asistenciami podieľal na výhre Anaheimu 6:2 nad Minnesotou a v prebiehajúcej sezóne tak už nazbieral 25 bodov, z toho 21 za asistencie.
      Višňovský sa posunul na 4. miesto v produktivite obrancov. Hlavnou hviezdou večera v Anaheime však bol útočník Corey Perry, ktorý zaznamenal svoj prvý hetrik v kariére a celkovo nazbieral päť kanadských bodov. Perry tak čakal na prvý trojgólový zápas v profilige päť rokov. "Bola to dlhá doba. Už som odohral dosť dvojgólových zápasov, ale toto je naozaj dobrý pocit," vyhlásila prvá hviezda duelu. Darilo sa aj jeho spoluhráčom z útoku, keď Ryan Getzlaf zaznamenal dva presné zásahy a asistenciu a Bobby Ryan gól a dve nahrávky. "Vedeli sme, že musíme spraviť niečo špeciálne. Všetci sme hrali výborne," dodal Perry. Anaheim dosiahol druhé víťazstvo v rade a poskočil na 4. priečku Západnej konferencie.
      Útočník NY Rangers Gáborík prispel gólom k "demontáži" Washingtonu v pomere 7:0. Pre dvadsaťosemročného kanoniera to bol deviaty presný zásah sezóny a v 19 dueloch dosiahol aj rovnaký počet asistencií. "Jazdcom" stačilo na vysoké víťazstvo iba 20 striel, naopak hráči Washingtonu vyslali na domácu bránku až 31, ale gólman Henrik Lundqvist ich všetky zlikvidoval a dosiahol piaty shutout v sezóne. "Je to zásluha celého tímu. Naše mužstvo hralo doteraz veľmi dobre. Mali sme niekoľko vzostupov aj pádov, no sme na správnej ceste," povedal po zápase tréner Rangers John Tortorella.
      Naopak, v hernej kríze sa ocitli hokejisti Washingtonu, ktorí prehrali tretí duel za sebou a v posledných siedmich strelili iba šesť gólov. "Momentálne na to nemám odpoveď. Musím o tom popremýšľať. Musíme nájsť cestu, ako sa z toho dostať skôr, než bude neskoro," vyhlásil tréner Capitals Bruce Boudreau, jeho tím však napriek nelichotivej sérii stále figuruje na druhej priečke vo Východnej konferencii.
      V treťom zápase prehral Edmonton na domácom ľade s Vancouvrom 1:2. Hlavnú zásluhu na tom mali švédske dvojičky Henrik a Daniel Sedinovci, prvý si do štatistík pripísal gól a asistenciu, druhý dve nahrávky. "Sú výborní. Toto bol pravdepodobne najlepší zápas, ktorý v tejto sezóne odohrali," pochválil tridsaťročných útočníkov tréner "kosatiek" Alain Vigneault.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies