Višňovský pomohol gólom k výhre Anaheimu, 20-ročný Stamkos už 100-gólový

NETKY.SK • 21 December 2010, 08:56 • 2 min
Višňovský pomohol gólom k výhre Anaheimu, 20-ročný Stamkos už 100-gólový

Višňovský pomohol gólom k výhre Anaheimu, 20-ročný Stamkos už 100-gólový

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský prispel v zámorskej NHL v noci na utorok svojim piatym gólom v sezóne k víťazstvu Anaheimu na ľade Bostonu Bruins 3:0.

Višňovský strávil na ľade viac ako 22 minút a duel ukončil s jedným plusovým bodom. V drese domácich vyšiel tentoraz naprázdno kapitán "medveďov" Zdeno Chára, ktorý si vylepšil štatistiku len o štyri strelecké pokusy. Ústrednou postavou zápasu bol brankár "káčerov" Jonas Hiller, ktorý zneškodnil všetkých 45 striel súpera a zaznamenal tak svoj ôsmy shutout v kariére. "Vždy keď budeme hrať s takýmto nasadením a chlapci vpredu budú blokovať strely, máme šancu zvíťaziť," uviedol pre nhl.com švajčiarsky gólman.

Už menej spokojný bol slovenský brankár v službách St. Louis Blues Jaroslav Halák, ktorého tím doma podľahol Vancouveru 1:3. Halák si pripísal na konto celkovo 26 úspešných zákrokov, okrem toho však v troch prípadoch musel loviť puk zo svojej siete. Prvý gól stretnutia padol až v 28. minúte, keď si svoj profiligový strelecký účet otvoril Aaron Volpatti. Už o dve minúty pridal Ryan Kesler druhý gól "kosatiek", ktorý sa v konečnom účtovaní ukázal ako víťazný. "Myslím si, že hráme so sebavedomím, no nemôžme sa uspokojiť. Je to biznis, musíme ísť stále ďalej. Keď sa pozrieme do tabuľky Západnej konferencie, nie je tam veľa priestoru. Potrebujeme naďalej vyhrávať a nenechať si ujsť víťazný vlak," vyhlásil Kesler.

Hlavný scenár zápasu v Pittsburghu napísal ruský útočník Jevgenij Malkin, ktorý sa na výhre "tučniakov" nad Phoenixom 6:1 podieľal dvoma gólmi a tromi asistenciami. Dvadsaťštyriročný center vyrovnal svoje osobné maximum v NHL v druhom zápase po návrate na ľad, predchádzajúce štyri zápasy vynechal pre zranenie kolena. Jeden gól domácich zaznamenal aj kapitán Sydney Crosby, ktorý natiahol svoju šnúru s minimálne jedným bodom na zápas už na 21 duelov. "So Sidom hráme spolu už päť rokov. Je to úžasný hráč. Jednoducho obaja tvrdo pracujeme a darí sa nám," povedal Malkin.

Prekvapujúci výprask 5:0 utrpeli na domácom ľade hráči Philadelphie. Vedúci tím celej NHL nenašiel ani raz účinný recept na brankára Floridy Tomáša Vokouna, ktorý zaznamenal 42 čisté konto v kariére. Tridsaťštyriročného gólmana sa márne snažil prekonať aj slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý vyslal na bránu "panterov" dve strely. Z vysokej predsviatočnej prehry nebol nadšený ani tréner "letcov" Peter Laviolette. "Florida odohrala dobrý zápas. Jej hráči boli všade než my. Hrali na vysokej úrovni, pričom úroveň našej hry nebola taká, aká mala byť," skonštatoval Laviolette.

Útočník Steven Stamkos zaznamenal vo víťaznom zápase s Carolinou (5:1) svoj jubilejný stý gól v NHL. Na trojciferný počet gólov stačilo stále len 20-ročnému centrovi 194 zápasov. Aj vďaka nemu "blesky" vyhrali štvrtý zápas v rade. "Skórovať a vyhrať takýmto jednoznačným spôsobom je výborné. Nemôžem si želať viac. Teší ma samozrejme aj tento gólový míľnik," uviedol talentovaný Kanaďan.

Atlanta sa vďaka triumfu 6:3 nad Torontom vyšplhala už na prvé miesto Juhovýchodnej divízie. Najvýraznejšou mierou sa na víťazstve Trashers podieľala švédska dvojica Tobias Enström a Fredrik Modin. Obaja hráči zaťažili súperovo konto štyrmi gólmi, obranca Enström navyše prevýšil svojho krajana z útoku, keď pridal dve asistencie. "Každý sa musí zapájať do ofenzívy. Nemáme určeného strelca. Očakávame, že každý priloží v útoku ruku k dielu a to sa aj deje," pochvaľoval si po zápase tréner hostí Craig Ramsay.

V poslednom zápase si Minnesota pred vlastnými fanúšikmi poradila s Calgary 4:1, hoci hostia prestrieľali svojich hostiteľov 35:23, v poslednej tretine dokonca výrazným spôsobom 13:3. Domáci brankár Niklas Bäckström inkasovali jediný raz v 24. minúte, keď na 1:1 vyrovnával Olli Jokinen. "Nik bol skvelý, podržal nás. Musíme si však pozrieť záznam zápasu a poučiť sa z druhej tretiny. Tam sa musíme zlepšiť. V každom prípade, v poslednej časti sme zahrali to, čo sme potrebovali a dotiahli zápas do víťazného konca," vyhlásil tréner "divochov" Todd Richards.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona