Višňovský opäť exceloval, Halákov víťazný návrat, Hossova séria sa skončila

NETKY.SK • 10 Marec 2011, 13:05 • 2 min
Višňovský opäť exceloval, Halákov víťazný návrat, Hossova séria sa skončila

Višňovský opäť exceloval, Halákov víťazný návrat, Hossova séria sa skončila

slovakia

left justify in out

img

Zo slovenských hokejistov sa v zámorskej NHL v noci na štvrtok najvýraznejšie presadil Ľubomír Višňovský, ktorý exceloval v domácom zápase proti New Yorku Rangers (5:2). Vďaka dvom gólom a jednej asistencie sa dostal do čela kanadského bodovania obrancov, kde robí spoločnosť Nicklasovi Lidströmovi z Detroitu a Keithovi Yandleovi z Phoenixu so zhodným súčtom 54 bodov. Jeho krajan a protihráč Marián Gáborík zaznamenal 18. gól v sezóne, keď úspešne zakončil presilovkovú kombináciu v tretej časti.
      Naopak skončila sa osemzápasová bodová šnúra Mariána Hossu zo Chicaga. Jeho Blackhawks podľahli na ľade Tampa Bay 3:4 po predĺžení a samostatných nájazdoch, pričom práve Hossa mal posledný pokus v rozstrele, no neuspel a o triumfe domácich tak rozhodol nájazd Martina St. Louisa. Jastrabí však získali ďalší bod a upevnili si postupovú pozíciu v Západnej konferencii.
      O postupe ešte môžu nesmelo snívať aj v St. Louis. Aj zásluhou 19 zákrokov Slováka Jaroslava Haláka, ktorý sa do bránky bluesmanov vrátil po jedenásťzápasovej pauze spôsobenej prasknutou kosťou v ruke, zdolali po predĺžení Columbus a na nadstavbovú osmičku strácajú desať bodov.
      Washington si hladko poradil s Edmontonom 5:0, pričom Rus Alexander Ovečkin sa s dvoma gólmi a asistenciou prehupol cez šesťstobodovú hranicu v NHL a v klubovej histórii Capitals sú pred ním už iba Mike Gartner a Peter Bondra. Čerstvá posila Washingtonu Jason Arnott zaznamenal dokonca už 900. bod a len 21-ročný brankár domácich Braden Holtby si pripísal premiérové čisté konto v profilige.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies