Višňovský asistoval, no Anaheim prehral s Edmontonom 2:4

NETKY.SK • 22 November 2010, 12:17 • 2 min
Višňovský asistoval, no Anaheim prehral s Edmontonom 2:4

Višňovský asistoval, no Anaheim prehral s Edmontonom 2:4

slovakia

left justify in out

img

Obranca Anaheimu Ľubomír Višňovský sa v noci na pondelok ako jediný slovenský hokejista predstavil v štvorzápasovom programe zámorskej NHL. Neobišiel naprázdno a pripísal si už 15. asistenciu v sezóne, no Ducks na domácom ľade prehrali s Edmontonom 2:4.
      Pre Višňovského to bol celkovo už 18 kanadský bod v sezóne a v produktivite obrancov mu patrí 4. priečka. Anaheim mal v zápase jednoznačne viac streleckých pokusov, no nedokázal to využiť a pripísal si na konto druhú prehru v rade. "Je jedno, že sme mali 40 striel, pokiaľ sú všetky od mantinelov alebo modrej čiary. Nerobíme dostatočne dobrú prácu, nemáme puky ani hráčov pred bránkou," povedal útočník "káčerov" Ryan Getzlaf.
      Vo víťaznej sérii pokračujú hráči Phoenixu. "Kojoti" vyhrali na ľade Vancouvru 3:2 a pripísali si už šiesty triumf v rade. Strojcom víťazstva bol ľavý krídelník Taylor Pyatt, ktorý zaznamenal dva góly a stal sa prvou hviezdou duelu. "Každú noc nás potiahnu rozdielni chalani a dávame rozhodujúce góly. To sa nám darilo aj v poslednej sezóne, keď sme rozhodovali naozaj tesné zápasy o jediný gól," uviedol Pyatt.
      V ďalšom stretnutí si Detroit poradil s Calgary 5:4 po predĺžení a usadil sa na čele Západnej konferencie. V drese plameňov sa dvakrát trafil Jerome Iginla a na druhej strane zase Švéd Henrik Zetterberg, no o rozhodujúci zásah sa v 2. minúte predĺženia postaral nestarnúci bek Nicklas Lidström. Štyridsaťročný švédsky reprezentant nazbieral v 18 dueloch už 20 bodov a spolu s Lilesom kraľuje produktivite obrancov. "Sú to pre nás veľmi dôležité dva body. Už to vyzeralo, že nedosiahneme nič a nakoniec máme dva body," tešil sa po zápase tréner "červených krídel" Mike Babcock.
      Aj posledný zápas rozhodlo až predĺženie a v ňom gól obrancu. Súboj Atlanty s New York Islanders (2:1) rozlúskol v 62. minúte zadák Dustin Byfuglien. V stretnutí sa vyznamenali aj obaja brankári. Domáci Ondřej Pavelec zlikvidoval 28 striel a Di Pietro dokonca 33. "Ostrovania" sú napriek získanému bodu na poslednej priečke celej profiligy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies