Vinári môžu získať podporu na propagáciu v štátoch EÚ

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 11:49 • 2 min
Vinári môžu získať podporu na propagáciu v štátoch EÚ

BRATISLAVA - Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka zavádza nové pravidlá pre poskytovanie podpory v sektore vína.

slovakia

left justify in out

Po novom bude môcť žiadateľ, ktorým je organizácia výrobcov vína, získať peniaze na propagáciu v členskom štáte Európskej únie. Doposiaľ právny predpis umožňovať poskytnúť podporu len v prípade propagácie na trhoch tretích krajín. Nové nariadenie vlády o podmienkach poskytovania podpory v rámci spoločnej organizácie trhu s vínom odobrila v stredu vláda.


Propagácia v členskom štáte musí byť zameraná na poskytovanie informácií spotrebiteľom, na zodpovednú konzumáciu vína a na riziká spojené s konzumáciou alkoholu, a to buď formou informačnej kampane alebo účasti na podujatí, veľtrhu a výstave, ktoré sa konajú na Slovensku alebo v inom členskom štáte. Podpora sa bude poskytovať vo výške najviac 50 % oprávnených výdavkov preukázaných účtovnými dokladmi, pričom výška výdavkov žiadateľa o podporu musí byť najmenej 10 tis. eur a najviac 50 tis. eur.


Nariadenie tiež stanovuje, že administratívnu činnosť súvisiacu s prijímaním žiadostí, kontrolnou činnosťou a platbami podpory za opatrenia spoločnej organizácie trhu s vínom bude zabezpečovať Pôdohospodárska platobná agentúra. Toto nariadenie vlády nadobúda účinnosť 1. apríla 2015.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona