Villas-Boas trénerom Chelsea Londýn, podpísal zmluvu na tri roky

NETKY.SK • 22 Jún 2011, 13:30 • 2 min
Villas-Boas trénerom Chelsea Londýn, podpísal zmluvu na tri roky

Villas-Boas trénerom Chelsea Londýn, podpísal zmluvu na tri roky - Futbal Novým trénerom anglického futbalového klubu Chelsea Londýn sa podľa predpokladov stal Portugalčan Andre Villas-Boas. V stredu o tom informovalo vedenie klubu zo Stamford Bridge.

slovakia

left justify in out

img

Novým trénerom anglického futbalového klubu Chelsea Londýn sa podľa predpokladov stal Portugalčan Andre Villas-Boas. V stredu o tom informovalo vedenie klubu zo Stamford Bridge.
      Tridsaťtriročný kormidelník podpísal s londýnskym klubom trojročnú zmluvu. Vo funkcii nahradí Taliana Carla Ancelottiho, ktorý dostal výpoveď v posledný deň uplynulej sezóny. Skúsený trénerský veterán sa musel porúčať napriek tomu, že minulý rok získal prestížne anglické "double", teda majstrovský titul v Premiership aj triumf v slávnom FA Cupe. Villas-Boas bude už siedmym lodivodom "The Blues" za posledných osem rokov. Ruský majiteľ klubu Roman Abramovič od vstupu do klubu v roku 2003 angažoval a vyhodil z postu trénerov Claudia Ranieriho, Joseho Mourinho, Avrama Granta, Luiza Felipe Scolariho, Guusa Hiddinka a Ancelotti.
      Villas-Boas prichádza do známeho prostredia, kde v rokoch 2004 až 2007 pracoval ako skaut. "Andre bol najväčším kandidátom na túto prácu. Je jedným z najtalentovanejších mladých trénerov v dnešnom futbale. V pomerne krátkom čase už dosiahol pozoruhodné úspechy. Jeho ambície, nasadenie a zanietenie sú zárukou, že Chelsea dosiahne skvelé výsledky v najväčších domácich aj európskych súťažiach," uvádza sa v oficiálnom stanovisku Chelsea.
      Portugalčanova zmluva s FC Porto stratila okamžitú platnosť potom, ako sa vyplatilo odstupné vo výške 15 miliónov eur, presne ako to mali klub aj tréner zakotvené v zmluve. Podľa nej mal tím, ktorý doviedol v sezóne 2010/2011 k triumfu v Európskej lige UEFA aj k majstrovskému titulu v portugalskej lige, trénovať až do roku 2013.
      Villas-Boas však ako hlavný tréner nikdy neviedol mužstvo v prestížnej Lige majstrov, čo sa javí ako riziko v túžbe Abramoviča z Ruska získať triumf v elitnej súťaži. Bývalému asistentovi a analytikovi slávneho krajana Mourinha, s ktorým pracoval v Chelsea či Interi Miláno, však celý svet priznáva obrovský talent. Pre blízky profesionálny vzťah s terajším trénerom Realu Madrid dostal aj prezývku "Mini-Mourinho".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona