Villar oznámil kandidatúru na post prezidenta UEFA

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 20:36 • 2 min
Villar oznámil kandidatúru na post prezidenta UEFA

MADRID - Viceprezident a dočasný prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Ángel María Villar v utorok oznámil, že v septembri bude kandidovať na uvoľnený post riadneho prezidenta európskeho futbalu.

slovakia

left justify in out

Bývalý šéf organizácie Michel Platini dostal štvorročný zákaz činnosti vo futbalovom prostredí za netransparentné vyplatenie dvoch miliónov švajčiarskych frankov od bývalého prvého muža FIFA Seppa Blattera ešte v roku 2011.

 

Šesťdesiatšesťročný Villar bol v minulosti futbalový záložník a väčšinu kariéry pôsobil v Athleticu Bilbao. Španielsky funkcionár sa v poslednom období "zviditeľnil" napríklad tým, že zaspal počas stretnutia SR - Anglicko (0:0) v St. Étienne v základnej B-skupine na nedávno skončených ME vo Francúzsku. V roku 2014 napríklad slovne urážal vtedajšieho prokurátora Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Michaela Garciu a incidentom sa zaoberala etická komisia FIFA.

 

Ďalší potvrdení kandidáti v boji o post hlavy UEFA sú prezident Slovinského futbalového zväzu (NZS) Aleksander Čeferin a Holanďan Michael van Praag. Nového prvého muža organizácie budú voliť 14. septembra 2016 v gréckych Aténach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies