Villa v nominácii Španielska znovu po troch rokoch, návrat si pochvaľuje

NETKY.SK • 30 August 2017, 10:25 • 2 min
Villa v nominácii Španielska znovu po troch rokoch, návrat si pochvaľuje

MADRID - Interný rekordér podľa počtu strelených gólov David Villa sa objavil v kádri španielskej futbalovej reprezentácie premiérovo od majstrovstiev sveta 2014 v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Bude mať teda šancu rozšíriť svoju zbierku 59 gólov, dosiahol ich v 97 zápasoch v najcennejšom drese. Tridsaťpäťročný útočník v službách tímu severoamerickej Major League Soccer (MLS) New York City FC Villa figuruje v 26-člennom výbere kouča Julena Lopeteguiho na stretnutia 2. septembra v Madride s Talianskom a 5. septembra vo Vaduze proti Lichtenštajnsku v G-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. V tejto sezóne MLS dal Villa zatiaľ 19 gólov.

S prienikom do základnej zostavy Španielov to však Villa nebude mať ľahké. "Nehral som za národný tím tri roky, takže si musím zaslúžiť právo byť znovu na ihrisku. To, čo sa udialo v minulosti, nemá momentálne žiadny význam. Dúfam, že tento týždeň absolvujem s mužstvom kvalitné tréningy a tréner uvidí, že som schopný nastúpiť," povedal v utorok futbalový veterán, ktorý sa v národnom drese predstavil naposledy počas neúspešných MS 2014 v Brazílii, kde Španieli skončili svoju púť už v základnej skupine.

 

"Moja rola v tíme je rovnaká ako pred rokmi. Som len ďalší hráč v mužstve a urobím všetko pre to, aby som družstvu pomohol zdolať Talianov. Urobím hocičo, čo sa odo mňa na ihrisku bude očakávať. Chcem tímu pomôcť akýmkoľvek spôsobom. Je skvelé byť späť. Nebude pre mňa sklamaním, ak do zápasov nenastúpim."

Villa novinárom v Španielskom tréningovom centre v Madride povedal, že nikdy oficiálne reprezentačnú kariéru po MS 2014 neukončil. Tridsaťpäťročný útočník uviedol, že si futbalová verejnosť zle vysvetlila jeho slová o tom, že bude náročné znovu hrať v národnom tíme, keď svoju klubovú kariéru posunul do americkej MLS, kde už nehráva 8 mesiacov v roku. "Vždy som tvrdil, že zostávam dúfať, že sa do reprezentácie vrátim. Bol som však realistom a vedel, že nebude jednoduché dostať sa znovu do nominácie, keď Španielsko disponuje veľkým počtom kvalitných útočníkov," dodal Villa, ktorý sa do výberu dostal na úkor Diega Costu. Ten po odchode z Chelsea Londýn nemá klubový angažmán.

Španieli figurujú po 6. kole kvalifikácie na čele tabuľky so 16 bodmi s bilanciou 5-1-0 pri skóre 21:3. Druhá "squadra" nazbierala tiež 16 bodov, tretie Albánsko a štvrtý Izrael po 9. "La Furia Roja" vlani v októbri uhrala v Taliansku remízu 1:1.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona